Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Руйнівників пам’ятника Леніну на Бессарабці досі тягають по судах

Сьогодні, 12 січня, суд у справі щодо Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта, які обвинувачуються у пошкодженні пам'ятника Лєніну на Бессарабській площ, було перенесено, повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За інформацією прес-служби, засідання Шевченківського райсуду міста Києва не відбулося через те, що до суду не з’явився Андрій Тарасенко, якого 9 січня затримали слідчі Івано-Франківського управління міліції. Суд ухвалив рішення відкласти засідання на 19 січня 2011 року на 10-30, а також застосувати примусовий привід до Андрія Тарасенка.

На пікетування суду зібралися близько півсотні киян – представників ВО «Свобода» та патріотичних організацій.

Адвокат українських націоналістів Сидір Кізін повідомив, що Тарасенка затримано, але місце його перебування невідоме. Можливо, суд прийме рішення про його перебування під вартою.

Голова «Студентської Свободи» Руслан Андрійко зазначив, що ситуація, яка сьогодні склалася в раїн6і «покликана на те, щоб обезголовити протестний рух в Україні та позамикати у в’язницях усіх лідерів націоналістичного руху в Україні і таким чином перетворити українське суспільство в інертну та безініціативну масу, яка буде виконувати усі забаганки кремлівських прислужників при владі».

Як повідомив Руслан Андрійко, сьогодні зранку додому до журналістки Олени Білозерської, яка відома своїми репортажами з резонансних подій, зокрема руйнування пам'ятника Лєніну у Києві на Бессарабці, Маршів УПА, акцій "автономних правих" та багатьох інших, прийшли міліціонери та провела обшук у її квартирі. У журналістики було вилучено всю оргтехніку, фото-, відео, аудіоапаратуру, а також мобільний телефон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ