Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники МНС України та Польщі готуватимуться до ЄВРО 2012 разом

Реконструкція аеропорту у Львові та будівництво нового терміналу відповідно до вимог ICAO актуалізують співпрацю України з іноземними фахівцями, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Польща готова поділитись досвідом організації техногенної та пожежної безпеки під час проведення ЄВРО-2012 та організувати навчання для співробітників МНС України відповідно до європейських стандартів. Про це йшлося на семінарі «Адаптація аеропортів в ділянці пожежних норм та вимог відповідно до світових стандартів ICAO. Польський досвід модернізації», який організований в рамках підготовки до України та Польщі до ЄВРО 2012 при підтримці Міністерства економіки Польщі, посольства Республіки Польща в Україні, Міністерства України з надзвичайних ситуацій, Львівської державної адміністрації, фірми Технікс О/В та товариства «Зелений хрест».
«Європейський досвід свідчить, що УЄФА приділяє значну увагу саме питанням безпеки. Відтак завдання усіх служб цивільного захисту доволі серйозне - належно підготуватися до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, що можуть загрожувати життю та здоров’ю гостям чемпіонату, працівникам ЗМІ та львів’янам. Наші польські колеги мають чималий досвіду у вирішенні таких проблем і готові ним поділитись», - розповів заступник начальника ГУ МНС України у Львівській області Василь Рискальчик.
За словами Василя Рискальчика, вже сьогодні з українськими представниками МНС готові співпрацювати відомі польські фірми Технікс О/В та EGERIA - лідери у виробництві рятувального спорядження та різних типів пожежно-рятувальних машин відповідно. В майбутньому фахівці компаній готові організувати навчання для українських співпрацівників МНС на власних полігонах.
«Щоб приймати гостей ЄВРО 2012, кожен аеропорт повинен відповідати вимогам ICAO. Це передбачає підготовку МНС відповідно до європейських стандартів. У нас є власний полігон у Великобританії, де працівники безпеки практично засвоюють отримані теоретичні знання. Адже основним завданням рятувальника є швидко і правильно оцінити ситуацію та прийняти відповідні рішення. Для цього, на жаль, матеріалу з підручника недостатньо. Потрібні практичні навички. Сьогодні такі тренування ми проводимо тільки для польських працівників МНС, але плануємо працювати і з українськими», - розповідає Анджей Славомір Вожняк, президент фірми «EGERIA».
До кінця цього тижня працівники МНС України відвідають аеропорти в Жешуві та Лодзі, де ознайомляться з системою протипожежної безпеки, системою безпеки та начальною рятувальною акцією при аварії літака.
ICAO – міжнародна організація цивільної авіації (від англ. — International Civil Aviation Organization) – організація ООН, яка визначає міжнародні норми цивільної авіації та координує її розвиток задля підвищення безпеки та ефективності.
Міжнародна організація цивільної авіації діє з 1947 року. Штаб-квартира організації знаходиться в Монреалі, Канада.
До компетенції ІКАО належить присвоєння аеропортам чотирибуквених індивідуальних кодів – ідентифікаторів для передачі аеронавігаційної та метеорологічної інформації щодо аеропортів, планів польотів, позначення цивільних аеропортів на радіонавігаційних картах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ