Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рятувальники МНС закликають до обережності на воді: з початку року на водоймах Львівщини загинуло 98 осіб

Начальник Головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський звернувся до мешканців Львова та області з приводу загибелі людей на водоймах Львівщини.
Звернення подаємо нижче:

„Сучасний світ таїть у собі чимало нових небезпек, що загрожують життю і здоров’ю людини. Однак загибель внаслідок вже звичайних для нас факторів, як то пожежа, утоплення, дорожньо-транспортна пригода тощо, не зменшується, незважаючи на достатню поінформованість та обізнаність людей. На жаль, ми зазвичай легковажимо такими попередженнями. Вони лунають на телебаченні, радіо, у пресі, а більшість відмахується від цих прописних істин, як від набридливої мухи, і думає, що лихо трапиться з ким завгодно, але не з ними. Так, Головне управління МНС України в Львівській області щорічно наполягає на дотриманні правил безпеки на воді, особливо на час сезону літнього відпочинку. Розроблені з цього приводу рекомендації нескладні для виконання навіть для юних жителів області. Проте наслідком низької культури відпочинку поблизу водойм є загибель 97 громадян з початку 2006 року на противагу 56-ти у 2005-му. Страшна статистика вражає не лише пересічного громадянина, а й бувалого рятувальника.
Одним із найтрагічніших днів цього літа стало 27 липня, коли вода забрала життя одного львів’янина та трьох жителів районів області. Вік чоловіків становив від 24 до 36 років. Ці випадки ще раз підтверджують статистику, яка свідчить, що втопитися можуть й вправні плавці з багаторічним спортивним стажем. Така ситуація є наслідком того, що молоді фізичнорозвинені люди занадто впевнені у своїх можливостях і легковажать правилами безпеки на воді.
Ось чому Головне управління МНС України в Львівській області висловлює потребу ще раз нагадати декілька нескладних для виконання правил поведінки на водоймах. Купаючись не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети. Аби уникнути травматизму, не підпливайте до моторних суден, вітрильників, веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді пов’язані з пірнанням, захватом тих, хто купається.
Заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.
Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій є купання в нетверезому стані. Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду, а навпаки необхідно слідкувати за безпекою їх ігор. Аби відпочинок приносив тільки радість, потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів.
Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього.”
Нагадаємо, як повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області, станом на сьогодні, 2 серпня, з початку року на водоймах області виявлено 98 загиблих осіб,  врятовано 7 осіб. Востаннє трагедія на воді на Львівщині сталася 31 липня. Тоді у с. Рудники  Миколаївського району в місцевому ставку виявлено тіло громадянина Андрія Г., 1980 року народження. Наразі обставини загибелі з’ясовуються, триває слідство.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ