Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рибак не буде скликати позачергову сесію

Сесія парламенту, про необхідність скликання якої довго говорила опозиція, швидше за все, не відбудеться. Щоб вона зібралася хоча б 31 січня, вчора в "Голосі України" мало з'явитися оголошення про це, але його так і не було.

Апарат Верховної Ради не дає жодних офіційних коментарів про причини нескликання сесії, останню заяву на цю тему ще минулого тижня зробив спікер Володимир Рибак - про те, що подані опозицією 158 підписів народних депутатів проходять перевірку на справжність, і якщо серед них не буде 150 справжніх (саме стільки потрібно для скликання позачергової сесії, депутати продовжать відпочивати. Про результати перевірки ніхто так офіційно і не повідомив, пише Сегодня.

У Партії Регіонів таким поворотом задоволені. "Думаю, ми зберемося на звичайну сесію за планом, 5 лютого, - повідомив перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов. Він зазначив, що в опозиції вже зрозуміли, що зібрати 150 реальних підписів вони не можуть, а тому мовчать з цього приводу. "Адже якби потрібна кількість підписів була, вони обов'язково підняли б шум - такими козирями у політичній боротьбі не розкидаються. А так опозиція сама підтвердила, що порядок денний, який вони пропонували внести - поведінка Тимошенко в лікарні і заслухати силовиків, - нецікавий не тільки суспільству, але й їм самим",- сказав він.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко повідомив, що за його інформацією зі 158 зібраних підписів пройшли перевірку 151, і цього достатньо для скликання сесії.

"Чому сесія не скликається - питання до Рибака. Але така ситуація підриває довіру до парламенту в цілому: з одного боку, його керівництво не скликає сесію, не називаючи причин, з іншого - і лідери опозиційних фракцій всі разом повинні були діяти жорсткіше, а не обмежуватися заявами прес-служб", - додав політик.

Нагадаємо, три опозиційні парламентські фракції - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - зібрали 158 підписів народних депутатів про скликання позачергової сесії і звернулися з відповідною вимогою до голови Ради Володимира Рибака.

Опозиція пропонує наступний порядок денний сесії:

- створення тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув'язненні колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка,

- заслуховування інформації генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ з питання тюремного ув'язнення Тимошенко і Луценка,

- питання про політичну відповідальність голів МВС і СБУ, а також висловлення недовіри генпрокурору.

Спікер заявив, що готовий підписати заяву про проведення позачергової сесії, якщо підписи під документом не були сфальсифіковані.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ