Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рибак закрив сесію (доповнено)

Третю сесію Верховної Ради сьомого скликання спікер Володимир Рибак оголосив закритою. Про це він сказав із місця в сесійні залі.

Чергова сесія розпочнеться у вівторок 4 лютого.

Перед закриттям депутати 236 голосами прийняли законопрект, внесений Ківаловим про зміни до закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Ним передбачено "звільнити від переслідування та покарання осіб у зв’язку із масовими акціями протесту у листопаді – грудні 2013 року".

За словами лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, ці зміни дозволять закону про декриміналізацію дій учасників масових акцій протесту діяти.

Перед цим була оголошена перерва, бо коли вносили вищезгаданий законопроект у порядок денний, з зали Рибаку підказували "нема голосів", "комуністи не голосують", "давайте закриємо сесію".  

Ще раніше, після голосування руками за низку законів, сталася сутичка і Рибак заявляв із президії: "Більше ніколи голову Верховної Ради не блокуйте. Оце я звертаюся до всіх. Не будете блокувати голову Верховної Ради…".

Йому з зали кричали: "дайте пояснення".

Олег Ляшко у президії над вухом спікера перекрикував Рибака: "Володимир Васильович, в Україні відбувся державний переворот руками Партії регіонів і комуністів… Те, що відбувається у парламенті – антиконституційно. Володимир Васильович, це – неконституційні дії, які ви освячуєте як голова Верховної Ради. Ви не маєте права цього робити…".

"Не дьоргайся, спокійно", - сказав Рибак і пішов до сесійної зали, після чого було проголосовано ще два законопроекти.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ