Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовому нічого продати львів’янам, тому він продаватиме конфлікти, - Адамик

У Львова є кошти на те, аби без кредитів оплати працю працівників львівських комунальних підприємств в умовах пандемії. Про це сьогодні, 17 червня, під час прес-конференції у Пресклубі розповів член постійної депутатської комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва, голова фракції партії «Європейська солідарність» Петро Адамик.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

«Це великий фейк, що місто не має коштів заплатити працівникам комунальних підприємств. Те, що Садовий (Андрій Садовий, міський голова Львова, - ред.) почав виборчу кампанію – це факт. А оскільки йому продати львів’янам нічого, тому буде продавати конфлікти», - сказав Петро Адамик.

Відтак, керівники фракцій зібралися, аби пояснити ситуація в яку потрапило місто з «прекрасним менеджментом».

«Кредит на 20 млн євро від ЄБРР, який нам пропонували взяти на минулій сесії (28 травня, - ред) немає жодного відношення до зарплат комунальникам. Це Садовий виділяє гроші і розписує їх, як хоче. Зараз він їх тримає і говорить, що депутати дуже не ефективні, але він в сесійній залі має більшість», - сказав Петро Адамик.

Він додав: «У нас завжди був прекрасний бюджет, який зростав з року у рік. В бюджеті є мільйонні премії радника, кошти на поїздки радників у Нью-Йорк та Париж. Зараз ці кошти вільні, адже через карантин поїздки неможливі. У нас радники  міського голови отримують по 50-60 тис грн. Навіть Кабмін зменшив собі зарплати в час пандемії, але у Львові навпаки. Ми бачимо, що Садовий хоче  зробити зі Львова «Галицькі інвестиції». Зібрати з усіх гроші і лишити людей з порожніми кишенями. Депутатський корпус цього не дозволить».

Петро Адамик запевнив комунальників, що кошти будуть, адже невиплата заробітної плати - це кримінальна відповідальність керівника департаменту і підприємства.

Він пообіцяв, що депутати прийдуть до людей і покажуть, де їхні гроші і з кого їх вимагати.

Демарш керівників фракцій Львівської міськради і чи дійсно Львів без грошей

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ