Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Будувати - це краще, ніж гречка, але... Садовому закидають адмінресурс

Активність кандидата на посаду міського голови Львова Андрія Садового у другому турі виборів була більшою, ніж у першому. Це свідчить про його непевність у легкій перемозі. Окрім того, простежується тенденція використання бюджетного адміністративного ресурсу на виборах міського голови. Про це сьогодні, 16 листопада, під час прес-конференції розповів аналітик ГМ «ОПОРА» у Львівській області Олександр Неберикут.

За його словами, така ситуація спостерігалася загалом по Україні.

«З 29 міст у 16 містах в другий тур вийшли діючі міські голови, і, швидше за все вони ж і перемогли, що пов’язано із доступом до ресурсів, які недоступні для опонентів. Делеговані повноваження представляли, як особисті заслуги цих кандидатів», - зазначив він.

Також Олександр Неберикут додав, що у Львові цього року з 4 млрд грн бюджету міста 700 млн грн заклали на витрати, пов’язані із будівництвом.

«Це дуже значна цифра, яка значно перевищує показники попередніх років і, очевидно, була закладена зумисно. Андрій Садовий заявив, що ця тенденція збережеться. Думаю, що дійсно вона збережеться, адже у 2017 році заплановані наступні місцеві вибори. Однак, це створює зовсім не конкурентні умови для його опонентів. Це, звісно, краще, чим гречка, але ситуація не конкурентна», - зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ