Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий хоче, щоб притягнули до відповідальності чиновників, які зловживали коштами субвенцій, виділених Львову у 2005-2006 роках

Садовий хоче, щоб притягнули до відповідальності чиновників, які зловживали коштами субвенцій, виділених Львову у 2005-2006 роках на проведення ремонтних робіт до святкування 750-річчя міста, — про це міський голова заявив сьогодні, 26 січня, на брифінгу. За словами Садового, він впевнений, що під час освоєння цих коштів було масу порушень. Більше того, він „був би здивований якби, там не було порушень”.
 „У 2005 році, скажімо, коли приходили ці кошти, ще навіть не було проектних робіт. В такій ситуації не зловживати було просто неможливо. Що ж стосується 2006 року, то, коли я прийшов в кабінет міського голови, то всі тендери вже були проведені, і колесо вже було запущене. Ми тоді виправляли ситуацію уже в процесі, багато що вдалося виправити”, — зазначив Андрій Садовий.
Нецільове використання коштів субвенції з Держбюджету виявила і перевірка Контрольно-ревізійного управління України і, як заявив Садовий, попри те, що всі чиновники, які причетні до цих зловживань, давно звільнені з роботи, вони також повинні нести відповідність за свої злочинні дії.
Нагадаємо, як у результатах перевірки КРУ йшлося про те, що контрольні заходи виявили низку недоліків та порушень законодавства на стадіях відбору об’єктів, їх фінансування та використання бюджетних ресурсів. Зокрема, під час ревізії виявили майже 2,4 млн грн. незаконних та нецільових витрат, зокрема: допущених управлінням капітального будівництва – на 2350,5 тис. грн. та управлінням ЖКГ – на 41,1 тис. гривень. Так, кошти субвенції на суму 778,1 тис. грн. призначені на виконання реставраційних робіт “житловий будинок по вул. Насипній, 7 фактично сплачено за переобладнання частини горища під мансардне приміщення та благоустрій прибудинкової території. Такі види робіт аж ніяк не пов’язані зі збереженням культурної спадщини.
Незабезпечення з боку УКБ належного контролю за законним використанням коштів на виконання робіт з реставрації та реконструкції призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 258,1 тис. грн., а відтак і зайвого використання на зазначену суму бюджетних коштів. Ці порушення спричинені неправильним застосуванням підрядними організаціями норм та розцінок, невідповідністю в актах виконаних робіт цін на будівельні матеріали і конструкції даним бухгалтерського обліку, завищенням обсягів робіт.
 Виявлено також неефективне витрачання бюджетних коштів на придбання товарно-матеріальних цінностей понад реальну потребу. Наприклад, проектно-кошторисною документацією на будівництво трамвайної колії по вул. Гонти передбачено використання 154-х залізобетонних плит, проте УКБ закупило аж 431 штуку. Зважаючи на те, що об’єкт уже зданий в експлуатацію, потреби в залишку плит немає, отже, УКБ за рахунок коштів субвенції зайво придбало 277 залізобетонних плит на суму 317,6 тис. гривень.
І це лише частина із порушень, які виявило КРУ.
Нагадаємо, у 2005-2006 роках на виконання загальнодержавної програми збереження історичної   забудови та об’єктів   історико-культурної спадщини Львова виділити з держбюджету 100 млн грн. Фактично було профінансовано 81,9 млн грн., зокрема у 2006 році - 31,6 млн гривень. Крім того, з місцевого бюджету Львова спрямовано на вказані заходи 8,3 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ