Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Садовий обіцяє не віддавати комунальні підприємства Львова у концесію

Cьогодні, 12 березня, під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що комунальні підприємства Львова у концесію передавати не будуть.

Він також додав, що зараз ведуться переговори щодо розтермінування виплати позики Світовому банку ЛМКП «Львівводоканал».

«У 2003-2004 роках місто уклало угоду зі Світом банком і була отримана позика на 23,600 млн дол. Невелику суму цієї позики ми віддали – трохи менше 3 млн дол. Сьогодні пробуємо домовитись про розтермінування цього платежу, бо в останні роки не було можливості повертати кошти. Адже ми інвестували у підприємство, у покращення водопостачання. Уряд повинен нас зрозуміти.

Розмови про концесію та про інші форми власності я не сприймаю, бо в Україні нема жодного позитивного прикладу такої форми власності. Якщо говорити про комунальне майно та комунальні підприємства, то я переконаний, що управління має здійснювати громада. Концесія сьогодні не потрібна, бо можна втратити ці підприємства, як колись місто повністю втратило контроль над міськими електромережами. Наші комунальні підприємства у концесію віддавати не будемо», - зазначив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ