Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий поскаржився Ставнійчук на інспекцію Держархбудконтролю

В рамках Форуму місцевого самоврядування у Львові триває засідання першої секції. Панельна дискусія відбувається на тему: «Реформа місцевого самоврядування». Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що місцеві громади готові нести відповідальність за розвиток своїх громад, але якщо в них не забиратимуть можливості це робити. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«З кожним роком повноваження місцевого самоврядування звужуються, звужуються і звужуються. От якби в нас забирали ті функції, але їх хтось активно оперував, і мешканці отримуваликращу якість, то нема жодних питань. Алепроблема в тому, що так не відбувається.

До прикладу, місто збирає кошти з орендної плати – і податкова думає: «а чому б не збирати з цих коштів податок на прибуток?». І таких речей кожен день є дуже і дуже багато.

Чи ми говоримо про самочинні будівництва. Там, де є люди, там завжди є бажання щось порушити. В нас немає жодного прикладу, відколи інспекція Держархбудконтролю перейшла від міста до міністерства, щоб була знесена хоча б одна будівля, збудована самочинно. Таких прикладів просто немає. А що означає, коли хтось порушив закон і не отримав покарання? Означає, що можна далі порушувати.

Це все проаналізовано і на кожне питання є відразу пропозиції, що необхідно зробити. Я дякую, що тут є пані Марина Ставнійчук, радник Президента України, ми відразу передамо всі ці матеріали, щоб це донести до нього. Всі ми розуміємо, що ми живемо в державі, де є різні інтереси, де є різні процеси, але має бути здоровий лобізм, має бути здоровий глузд, має бути фундамент.

Сьогодні доповідачі вже говорили – не треба видумувати ровер - поїдьте україни Європи і подивіться, як там підтримують місцеве самоврядування. Давайте жити нормальним життям! Ми готові нести відповідальність, тільки дайте нам можливість», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: vgolos.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ