Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сакварелідзе викликали на допит

ГПУ викликає на допит колишнього заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе. Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щойно мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди - «шановний» пан Сус.

Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про "зникнення" 2 млн американських доларів.

Цей самий Сус кілька днів тому під загрозою пред'явлення підозр, маючи на руках дозвіл на проведення обшуків, шантажував працівників Генеральної інспекції і схиляв їх до «співпраці», щоб отримати хибні покази, які зрештою мали бути використані на брифінгу з метою дискредитації мене і нашої команди.

Я запропонував йому прислати мені офіційне повідомлення із зазначенням інформації про виробництво, дату і час проведення допиту.

Я без проблем прийду на допит і допоможу слідству, а також чітко поясню, як саме працює міжнародна технічна допомога в тому випадку, коли є довіра до державних інститутів країни.

На жаль, до тих пір, поки ідеологія ГПУ буде глибоко «шокінською», беззаконню не буде кінця.

Я не сумніваюся, що Сус записував нашу телефонну розмову, в якій я дав йому чітко зрозуміти, що він замість того, щоб займатися реальною роботою, здійснює по суті кримінальні злочини, шантажуючи і тероризуючи ідеалістів, які займалися справою «діамантових прокурорів».

У відповідь Сус заявив, що просто робить свою роботу.

В цьому і полягає вся трагедія теперішньої «прокурорської етики», яку я як ви знаєте посмів порушити))).

Я сказав йому, що життя дуже мінливе і порадив безпідставно не переслідувати наших хлопців. Цією справою, до речі, вже займається НАБУ. Я сподіваюся, що всі ці незаконні дії не залишаться без відповідного реагування.

Для того, щоб знову ж з громадянської позиції допомогти Україні максимально безболісно вийти з досить скандальної ситуації, пов'язаної з можливими допитами послів іноземних держав такими як пан Сус, я, безумовно, готовий дати будь-які необхідні роз'яснення про роботу донорських організацій.

До слова, я також буду вимагати, щоб мій допит був записаний на відео.

P. S. У розмові Сус заперечував будь-які зустрічі з членами нашої команди. Але у нас є доказ. Подивившись ефір передачі Шустер live Будні від 24 березня, можна побачити, як наш працівник був змушений покинути його для зустрічі з іншим нашим колегою, яка відбувалася в кафе біля будинку. Саме біля цього місця в цей же час перебувала машина відчайдушного «шукача» 2 млн доларів Суса і його «наружки» з працівниками СБУ Київської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ