Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Самопоміч» не підтримує створення районних рад у Львові

Депутатська фракція Львівської міської організації Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді не підтримує створення районних рад у Львові та не голосуватиме за відповідну ухвалу. Про це повідомила прес-служба "Об'єднання "Самопоміч" Львів".

«Ми вважаємо недоцільним створення районних рад у Львові. Варто зважати на масштаби міст. Якщо населення Львова – близько 800 тисяч мешканців, то Харкова – більше двох мільйонів, а Києва – майже три.

Депутати у Львові можуть працювати ефективніше, аніж в більших містах. Адже, для прикладу, лише у Деснянському районі Києва проживає більше 360 тисяч людей, тоді як на Сихові (Сихівський район Львова) – 150 тисяч. Відповідно, депутатам у Львові простіше спілкуватися з мешканцями мікрорайонів та районів, володіти інформацією про інфраструктуру, працювати з різними сферами життя міста, розвиваючи його.

Тож наша позиція така: у Львові створювати районні ради – недоречно, у Києві, Харкові ж це абсолютно потрібно», – зазначив керівник фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді Андрій Шевців.

Окрім того, депутати фракції готові приймати звернення та рішення щодо зменшення чисельності депутатів міської ради у VIII скликанні з 64 (як є сьогодні у VII скликанні) до 30, або навіть 20. За такою моделлю працюють багато схожих європейських міст.

Як відомо, 9 лютого депутат з Блоку Петра Порошенка зареєструвала ухвалу про створення районних рад у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ