Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

САП скерувала до суду справу щодо судді Вищого адміністративного суду України

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України. Про це повідомили в прес-службі САП.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за матеріалами досудового розслідування НАБУ 7 червня 2018 року скеровано до Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України, який обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме в поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Суддя Вищого адміністративного суду України обвинувачується у тому, що будучи суб’єктом, уповноваженим на виконання функцій держави відповідно до пп. «ґ» п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» і на якого поширюється дія цього Закону при подачі декларації за 2015 рік не відобразив відомостей про користування ним та його родиною двома об’єднаними квартирами, розташованими в історичному центрі міста Києва, загальною площею понад 130 квадратних метрів та вартістю майже 1,6 мільйонів гривень, право власності на які зареєстровано на його матір. Також у декларації за 2016 рік даний суддя не відобразив відомостей про користування однією з цих квартир.

Слідство вважає, що служитель Феміди вдався до таких дій умисно, ймовірно з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього, членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку ще й службове житло у місті Києві.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ