Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Бухмуту

Зрадник надавав ворогу цілі для ракетних ударів по Донецькій області і звітував про результати «прильотів». Про це інформує СБУ.

За даними слідства, мешканець Бахмуту був завербований кадровим співробітником 5 служби фсб після початку повномасштабного вторгнення рф.

«Пропозицію» щодо негласної співпраці отримав на власний телефон через месенджер. Встановлено, що російський куратор обрав йому оперативний псевдонім «Сивий» і поставив завдання – збирати розвіддані щодо дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на східному напрямку.

Передачу даних ворожий агент здійснював через закриті канали зв’язку. У своїх повідомленнях зазначав геолокації об’єктів і підтверджував їх фото-, відеофіксацією. В ході обшуку у нього виявлено засоби зв’язку з доказами комунікації з російським координатором. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомив Офіс Генпрокурора, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді жителю м. Бахмут Донецької області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний співпрацював з представниками РФ, надаючи ворогові інформацію про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних Сил України. Чоловік мав можливість збирати необхідні відомості, оскільки проживав у районі, де ведуться активні бойові дії.

У липні 2022 року він через месенджери кілька разів надав координати розміщення військовослужбовців ЗСУ у Бахмуті для забезпечення влучних артилерійських обстрілів українських позицій.

За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ