Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Себастьян Фетель покине Ferrari наприкінці цього року

Команда Формули 1 Ferrari підтвердила, що контракт з її пілотом Себастьяном Феттелем не буде продовжено і чотириразовий чемпіон залишить Скудерію наприкінці цього року.
Себастьян Фетель

Як повідомило видання Formula 1, поточний трирічний контракт Феттеля з Ferrari був підписаний у серпні 2017 року та закінчується наприкінці 2020-го. Переговори про продовження угоди протягом тижнів супроводжувалися спекуляціями медіа, але тепер підтверджено, що рішення прийнято і Феттель залишить команду з Маранелло.

Кілька тижнів тому італійська Gazzetta dello Sport повідомила, що Ferrari запропонувала Феттелю річний контракт на 2021 рік, хоча і зі зниженою зарплатнею. Напарник німця по команді Шарль Леклер вже має угоду до кінця 2024 року.

Керівник команди Ferrari Маттіа Бінотто сказав: «Це рішення, яке ми прийняли спільно з Себастьяном, і те, яке обидві сторони вважають, є найкращим. Вирішити це було непросто, враховуючи, який Себастьян як гонщик й як людина. Не було конкретних причин, які б призвели до цього рішення, крім загальної та доброзичливої віри, що настав час йти окремими шляхами для досягнення відповідних цілей.

Себастьян вже є частиною історії Скудерії, завдяки його перемогам у 14 Гран Прі, що робить його третім найуспішнішим гонщиком команди, в той час як він також набрав найбільше очок у нас. За п’ять років разом він тричі фінішував у топ-3 Заліку пілотів Ф1, зробивши вагомий внесок у постійну присутність команди у трійці найкращих заліку Конструкторів.

Від імені всіх у Ferrari я хочу подякувати Себастьяну за його великий професіоналізм та людські якості, які він проявив за ці п’ять років, протягом яких ми розділили стільки чудових моментів. Ми ще не встигли разом виграти титул світу, який був б для нього п’ятим, але ми віримо, що з цього незвичного сезону 2020 року ми все-таки зможемо отримати багато».

Феттель подякував команді: «Мої стосунки зі Скудерією Ferrari закінчаться наприкінці 2020 року. Щоб отримати найкращі результати в цьому виді спорту, важливо, щоб усі сторони працювали в ідеальній гармонії. Ми з командою зрозуміли, що більше немає спільного бажання залишитися разом після закінчення цього сезону. Фінансові питання не зіграли жодної ролі в цьому спільному рішенні. Все йде не так, як я хотів, якби мова йшла про певний вибір, і цього ніколи не буде.

Те, що відбувалося за останні кілька місяців, змусило багатьох із нас задуматися про те, які наші реальні пріоритети в житті. Потрібно використовувати свою фантазію та застосовувати новий підхід до ситуації, яка змінилася. Я сам знайду потрібний час, щоб задуматися над тим, що насправді має значення, коли справа стосується мого майбутнього.

Скудерія Ferrari займає особливе місце у Формулі 1, і я сподіваюся, що отримає всі успіхи, які заслуговує. Нарешті, я хочу подякувати всій родині Ferrari і, перш за все, її «тифозі» у всьому світі за підтримку, яку вони мені надавали за ці роки. Моя найближча мета – закінчити свою тривалу роботу з Ferrari, сподіваючись розділити ще кілька прекрасних моментів, щоб додати їх до всіх тих, якими ми насолоджувались досі».

Попри 14 перемог за п’ять сезонів за кермом Ferrari Себастьян так і не зміг додати жодного титулу до тих чотирьох, які він здобув у складі Red Bull у 2010-2013 роках. У 2017 та 2018-му німець став віце-чемпіоном, але сезон 2019-го закінчив лише на п’ятій позиції – Феттеля випередив навіть напарник по команді Шарль Леклер.

Юний монегаск провів у Ф1 лише один сезон – у 2018-му він дебютував у команді Sauber, і показав себе настільки добре, що наступного року опинився у легендарній Ferrari, напарником Себастьяна Феттеля. Очевидно, що результати Леклера та його скромніші апетити щодо зарплатні призвели до того, що Скудерія запропонувала Феттелю спробувати краще їздити за менші гроші, хоча німець заперечив, що фінансові питання стали причиною розриву з Ferrari.

Залишається невідомим, хто саме прийде на місце Себа у Ferrari, а також у якій команді він продовжить свою кар’єру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ