Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Семимісячний малюк кілька тижнів жив із деталькою Lego у стравоході

Напередодні нового року старші брати й сестри Юрчика складали конструктор Lego і не помітили як дитина випадково проковтнула одну із деталей.

Фото: Depositphotos

Про це розповідають у ЛОДКЛ "Охматдит".

«Грудне молоко Юрчик їв добре, проблеми почалися, коли ми давали йому прикорм. Він почав блювати, хоча раніше такого не було. У нього діагностували запалення правої легені, але ми не знаємо, чи то деталька спровокувала запалення, чи це вже все трапилося під час запалення», — зазначала мама Юля.

16 січня батьки звернулися до «Охматдиту» саме зі скаргами, що у дитини підозра на пневмонію. Дитині зробили КТ, яке показало розширення простору стравоходу і звуження в одному місці, залишкові запальні зміни після пневмонії верхньої частки правої легені. Але на КТ не змогли побачити, що у стравоході є сторонній об’єкт.

Оскільки блювання дитини не припинялося, лікарі-хірурги вирішили провести дитині фіброгастроскопію під час якої побачили, що у стравоході є певний сторонній предмет, який весь був у грануляційних зростах і формувався вже рубець, що свідчить про те, що предмет там знаходиться досить довго, близько трьох тижнів.

Дитині одразу провели оперативне втручання й ендоскопічно видалили сторонній предмет – детальку від конструктора.

Сьогодні дитина себе почуває дуже добре, кажуть медики, усі симптоми минулися і мама з Юрчиком повернулися до звичного життя.

«У нас четверо дітей і кожного ми пильнуємо дуже добре, але таке сталося у нас вперше. Навіть уявити не могла, як така маленька дитинка могла проковтнути таку велику детальку. Дякуючи лікарям усе минулося», розповідала мама.

Попри це, лікарі Охматдиту застерігають батьків обачніше слідкувати за маленькими дітьми, аби таких випадків не траплялося. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ