Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Середня зарплата на Львівщині становить майже 8 тисяч гривень, - Управління статистики

За різними даними середня заробітна плата штатних працівників Львівщини станом на грудень 2017 року складала 6 600-7 879 гривень.
Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 1 лютого, під час прес-конференції повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає кореспондентка Гал-інфо.

«За результатами грудня у Львівській області, і це насправді дуже позитивна новина, зріс рівень середньої заробітної плати. За даними Головного управління статистики у Львівській області він становить 7 879 грн, а за даними Державної фіскальної служби – 6 600 грн. Тобто ми можемо говорити про те, що суб’єкти підприємницької діяльності, розуміючи свою велику роль і відповідальність у мотивації найманих працівників, починають підвищувати зарплату», - зазначив Роман Филипів.  

Як відомо, у сфері адміністративного обслуговування зарплата складає 4 354 грн, у сфері готельно-ресторанного бізнесу – 4 841 грн, охорони здоров’я – 5 565 грн, торгівлі – 6 371 грн.

Добре оплачуваними (понад 10 тисяч гривень) вважаються робітничі професії, зокрема такі: інженер-енергетик, токар, склюсар, електрозварник ручного зварювання, арматурник, штукатур, бетоняр тощо. Разом з тим, мінімальні зарплати (від 3 723 грн) одержують представники таких професій, як водії, кухарі, продавці, медичні сестри, офіціанти, вантажники, вихователі та опалювачі.

На запитання журналістів про те, який відсоток працівників отримує середню зарплату, а який – більше середньої, директор Департаменту відповів:

«Ми проводили цей аналіз у листопаді 2017 року, коли середня зарплата за даними статистики становила 6 600-6 700 гривень. Тоді ми виявили достатньо загрозливі цифри і дані про те, що на Львівщині понад 60% найманих працівників мають заробітну плану, нижчу середньої. Більше того, понад 90% суб’єктів підприємницької діяльності виплачують зарплату, нижчу середньої. Тобто лише 10% суб’єктів господарювання витягують заробітну плату на рівень 10-12 тисяч, а інші виплачують значно менше».

Варто зазначити, що станом на кінець 2017 року середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 4,8 тисяч гривень. У 2016 році ця сума була на 46% меншою – 3,3 тисяч гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ