Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сесія Львівської міськради 23 червня може не відбутися через Alfa Jazz Fest?

Команда міського голови Львова Андрія Садового все робить, щоб наступна сесія Львівської міської ради 23 червня не відбулась. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив громадський активіст, координатор «Економічного Бойкотного Руху» Олег Радик.

Він припускає, що сесію перенесуть через те, що у Львові відбуватиметься скандальний Alfa Jazz Fest.

Цю інформацію Гал-інфо також підтверджують і деякі депутати Львівської міської ради.

Як розповів в коментарі Гал-інфо депутат від фракції «УКРОП» Любомир Босаневич, їхня фракція також чула про можливе перенесення сесії.

«Ми знаємо, що сесію начебто хочуть перенести, але причини нам не відомі. Ми не розуміємо навіщо це робити, адже є графік пленарних засідань, тим більше, що минула сесія була зірвана. Я нагадаю, що у Львові біда з Грибовицьким сміттєзвалищем і ще на минулій сесії мав бути звіт міського голови Львова щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі», - сказав Любомир Босаневич.

Голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак також зауважив, що причин для перенесення сесії нема, адже є затверджений пленарний план і сесії повинні відбуватися згідно з Регламентом.

Голова фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук також зауважив, що до їхньої фракції доходила інформація про перенесення сесії.

«Наша позиція така, що сесія має відбутися і ми повинні працювати. Зрештою добре було б провести сесію як можна швидше навіть не чекаючи 23 червня», - сказав Валерій Веремчук.

Нагадаємо, що наприкінці червня у Львові відбуватиметься Alfa Jazz Fest проти проведення якого неодноразово висловлювались активісти, адже свято відбувається за підтримки російського бізнесу в часі війни з Росією на Донбасі та окупації Криму.

Також нагадаємо, що минуле сесійне засідання Львівської міської ради 9 червня завершилося сутичкою пікетувальників, які прийшли послухати звіт Андрія Садового щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі та бійцями Нацгвардії. Додамо, що вперше кілька сотень добре екіпірованих бійців Нацгвардії охороняли Львівську міську раду та не пропускали пікетувальників на сесію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ