Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Національні інтереси України не збігаються з особистими інтересами Андрія Садового, - Роман Грицьків

"Те, що у Львові нагороджують колаборантів, підтримують російські та польські школи, свідчить про політичні інтереси та економічну спрямованість Андрія Садового", - Роман Грицьків, історик, експерт з українсько-польських стосунків.
Фото УНІАН.

Як зазначив в коментарі інформаційному агентству "Вголос", Роман Грицьків, можна впевнено говорити, що Садовий відстоює лише ту позицію, котра йому гарантує політичні та фінансові дивіденди. Садового тісно пов’язують із російським олігархом Михайлом Фрідманом, котрий регулярно у Львові організовує джазовий фестиваль «Альфа джаз-фест», а віднедавна – «Leopolis Jazz Fest». Це явно російський слід. Це свідчить про те, що національні інтереси України не збігаються з особистими інтересами Андрія Садового.

Та не лише російський слід є у діяльності цього політика. Так, Садовий у Львові у плані національно-гуманітарної політики зайняв дуже специфічну позицію – пропаганда будь-яких національностей, але не української. Навіть проєкт «Самопомочі» розроблявся у Польщі, і тривалий час ця партія мала польське фінансування. Відповідно, політика «Самопомочі» та її лідера у Львові відстоювала відновлення польської культури, національної пам’яті. Були спроби посилити польський вплив на Львів. Поляки мали на меті створити тут потужний польський центр, де кожен поляк може приїхати у Львів та побачити велич польської держави, її пам’ятки. Культурна присутність Польщі призвела до того, що вже зараз ми бачимо серйозну небезпеку зі сторони цієї держави. Так, відбувається систематичне вшанування польських поховань на «Цвинтарі орлят» (місце на Личаківському кладовищі, де поховані польські солдати, котрі у ХХ ст. воювали проти українців та ЗУНР), у нас активізувалась Католицька Церква, котра у Львові представлена польським духовенством. А діяльність польського митрополита Мокшицького зараз спрямована на повернення Польській Церкві їх колишніх храмів у Львові. Це все свідчить про те, що у столиці Галичини посилюється вплив Польщі. І це все робиться за активного сприяння мера Львова. Політика Садового не має проукраїнського спрямування. Це може дуже погано для нас закінчитись.

Нагадаємо, як нещодавно заявив лідер "Об’єднання "Самопоміч" Андрій Садовий, він готовий піти у відставку з посади очільника партії через провал на виборах до Верховної ради України.політик зробив у неділю

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ