Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сесія обласної ради відбудеться після Великодніх свят – Михайло Сендак

Михайло Сендак повідомив, що зараз, згідно з чинним законодавством, усі партії та блоки, які пройшли до ради, повинні створити підготовчу депутатську групу з числа новообраних депутатів. Ця група обирає голову та секретаря і за 10 днів до початку першої сесії подає голові ТВК проект порядку денного. Тому найреальніше, що перша сесія обласної ради нового скликання відбудеться після Великодніх Свят.
Михайло Сендак заявив, що його „дивують заяви голови Львівської обласної облдержадміністрації Петра Олійника щодо майбутнього голови ради та проведення першої сесії новообраної ради, адже такі питання вирішує не керівник обласного осередку НСНУ”.
„Вже 26 березня пан Старовойт говорив про те, що "Наша Україна" хоче бачити на посаді голови облради Петра Олійника. І що з того вийшло? До обласної ради "Наша Україна" набрала майже на 10 відсотків голосів менше, ніж до Верховної Ради України. Хіба це не оцінка виборців?" - заявив голова облради Михайло Сендак.
Михайло Сендак також зазначив, що Петро Олійник „підставляє” Мирослава Сеника, говорячи про право НСНУ на посаду голови облради.
"Лише вчора обласна територіальна виборча комісія оприлюднила у ЗМІ результати виборів до Львівської обласної ради. Блок "Наша Україна" випереджає БЮТ лише на 30 тисяч голосів виборців”, - сказав Михайло Сендак і додав, що  32 тисячі бюлетенів визнано недійсними: „Це більше, ніж до Верховної Ради. Сумніваюсь, що наші люди такі неграмотні. Їх вибір просто могли відкоригували ті, хто рахує. Хто ж тоді отримав більшість? Ніхто, бо перевага у три депутатських мандати не дає НСНУ жодного права говорити про свого голову. Крім того, щонайменше некоректно не рахуватися з думкою інших партій, які пройшли до ради. Така зверхність пана Олійника свідчить лише про його політичну культуру та бажання створити в обласній раді запасний аеродром у разі своєї відставки.”
 „Я твердо переконаний, що представник НСНУ ніколи не стане головою Львівської обласної ради", - заявив Михайло Сендак.
Повідомила прес-служба голови Львівської обласної ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ