Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сестру Романа Шухевича Наталію Шухевич – Геграєву поховають у п’ятницю на Личаківському кладовищі у Львові

26 лютого 2010 року на Личаківському цвинтарі м. Львова відбудуться скорботні заходи з поховання сестри Головного Командира УПА Романа Шухевича – Наталії Шухевич – Геграєвої, яка померла 21 лютого 2010 року у м. Нальчик (Росія), – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Скорботні заходи розпочнуться 26 лютого 2010 року о 12.00 у церкві Андрія (площа Соборна, 3). Подальший маршрут: церква Андрія – вул. Пекарська - Личаківський цвинтар м. Львова. Орієнтовний час поховання на Личаківському цвинтарі 13.00-14.30

 

Довідка:

 

Наталія Шухевич – Геграєва - народилась 25 лютого 1922 р. в м. Радехові (Львівщина).

З 50–х років минулого сторіччя Наталія Шухевич мешкала у столиці Кабардино–Балкарії — місті Нальчик, на Кавказі, батьківщині свого чоловіка Муталіфа Геграєва.

Була третьою - наймолодшою дитиною в сім’ї.

7 вересня 1940 року за співпрацю з Організацією українських націоналістів студентку Львівського медінституту Наталію Шухевич засудили на 10 років каторжних робіт на Уралі і п’ять років заслання в Казахстані.

Згодом термін скоротили, оскільки була неповнолітньою.

У Казахстані вийшла заміж за фельдшера Муталіфа Геграєва з Кабардино-Балкарії, також політв’язня.

У 1956 р. після заслання, оселилася в Глинянах біля Львова.

Згодом під тиском органів КГБ подружжя змушене було повернутися на Кавказ і осісти в Нальчику. Жінка навчила чоловіка української мови і в родині вони спілкувалися лише так.

Залишаючись вірною Української греко–католицької церкви, Наталія Шухевич востаннє відвідала рідне місто Львів 2000 року, щоб відстояти літургію, яку служив Папа Римський Іван–Павло II.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ