Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шанувальники „горбатих запорожців” побили власний рекорд – цьогоріч в авто помістилося 25 осіб!

Сьогодні члени авто-фан-клубу „ЗАЗ Козак” побили свій минулорічний рекорд – сьогодні в „горбатий запорожець” вмістилося 25 дитей віком від 4-х до 16 років. Загальна вага вміщених в запорожець - 895 кілограмів.
За словами президента авто-фан-клубу Євгена Кравса, минулого року влізло лише 20 осіб загальною масою 800 кілограмів. „Ми нарешті побили свій власний рекорд і наразі зупинимося на досягненому. Можливо, незабаром придумаємо щось новеньке. Авто, куди помістилося 25 дітей, - 1962 року випуску, має „рідний” двигун потужністю 23 кінських сили, його власником є найстаріший (76 років) член клубу автомеханік пан Євген. Недавно ми побили ще один рекорд – вмістили в машину 14 жінок, у найближчих планах – через чотири роки серйозним автопробігом через усю Україну відсвяткувати 50-річчя „горбатого”, - зазначив Євген Кравс.
Цьогоріч авто-фан-клуб „ЗАЗ Козак” відзначає 46 років з дня народження „горбатого запорожця”, і це все відбувається в рамках міжнародного фестивалю ретро-автомобілів. У ньому, крім 24 запорожців, взяли участь 36 автомобілів іншихмарок. Також на свято завітали 80 байкерів з усієї України.
Найціннішою в клубі вважають машину, яка має всі „рідні” деталі. Найдешевший запорожець (на ходу) коштує близько 300 доларів, тюнінгований – близько 2,5-15 тисяч умовних одиниць.
Львівський авто-фан-клуб "ЗАЗ-Козак" об'єднує власників українського антикварного автомобіля ЗАЗ-965 - "горбатий запорожець". Клуб заснований у 1983 році у Львові і підтримує партнерські зв'язки з аналогічними об'єднаннями в Україні, Білорусі, Росії, Молдові, Латвії, Литві та Болгарії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ