Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ще одна держава хоче ввести санкції проти України

Уряд Узбекистану пропонує ввести обмежувальні заходи проти України через нібито нечесну боротьбу на автомобільному ринку. Зокрема, депутати пропонують скоротити кількість ввезених в Узбекистан українських товарів.

Про це повідомляє інформагенція Узбекистану.

"На мою думку, ми маємо справу з випадком явного протекціонізму позицій національних виробників з боку української влади. Дані дії ніяк не можуть бути охарактеризовані як ринкові. Вони порушують принципи справедливої конкурентної боротьби. І вже, звичайно, такі дії не можуть бути прийняті як дружній акт по відношенню до Узбекистану", – заявив член законодавчої палати Еркін Халбутаєв.

Депутат додав, що Україна нібито веде нечесну боротьбу на міжнародному автомобільному ринку. 

Наші українські партнери не враховують сформований істотний дисбаланс у нашій взаємній торгівлі. Варто нагадати, що обсяг імпорту з України в Узбекистан понад утричі перевищує експорт наших товарів у цю країну, – сказав він.

Тому, узбекистанські парламентарії пропонують ввести санкції проти України і вважають їх "гідною відповіддю на недружні дії партнерів по міжнародній торгівлі".

Зокрема, планується посилити контроль над ввезенням в країну кондитерської та масложирової продукції, а також лікарських засобів і цукру. 

Нагадаємо, 1 листопада прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить спеціальні економічні заходи щодо 322 громадян і 68 компаній з України. Санкції запровадили щодо українських суддів, депутатів, бізнесменів, чиновників Адміністрації Президента, голів органів виконавчої влади, компанії найбільших українських підприємців, керівників відомств.

24tv.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ