Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Ще одного фігуранта справи «німецькі трамваї» взяли під варту

Учора, 23 березня, суддя Галицького районного суду Львова Юрків ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу ще одному фігуранту у справі закупівлі вживаних німецьких трамваїв. Зокрема, йдеться про підозрюваного Ростислава Лебедя, який на той час (2007-2008 роки) обіймав посаду директора фірми «Сармат».

У суді був допитаний свідок, а саме екс-директор «Львівелектротрансу» пан Білокурий. Він пояснив, що у 2007 році саме він підписував контракт з підприємством «Сармат»  щодо закупівлі вживаних німецьких трамваїв. Однак після того, як він висловив свою думку, що треба було б перевірити технічний стан трамваїв, його практично усунули від керівництва «Львівелектротрансом».  І в подальшому він не мав жодного стосунку до коштів, які перераховувались з Львівської міської ради на рахунок підприємства «Львівелектротранс».

Тод іж , через деякий час, як пояснив пан Білокурий у суді, йому запропонували написати заяву про звільнення. Його наступником став Андрій Федоренко, який, як відомо, мав понад ()% акцій у підприємстві «Сармат»,  а до того був радником міського голови Львова. Тобто, стан трамваї мав перевірити Саме Андрій Федоренко як директор «Львівелектротрансу», який закупив їх, по суті, у своєї власної фірми.

У результаті суд обрав запобіжний захід для Ростислава Лебедя утримання під вартою або внесення застави у розмірі 6 890 тис грн.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 21 березня Галицький районний суд Львова відклав ухвалення рішення про взяття під варту екс-директора фірми «Сармат» Ростислава Лебедя. Тоді судове засідання було призначене на середу, 23 березня.

Ростиславу Лебедю пред’явили звинувачення за статтею 191 ч.5 ККУ. Відтак, суд повинен був ухвалити рішення про взяття його під варту і призначити заставу у розмірі 10 млн грн. – таке було клопотання прокуратури. Втім, адвокат звинуваченого подав клопотання про відтермінування ухвалення рішення, щоб мати можливість залучити свідків до справи. Його клопотання було задоволено, ухвалення рішення про взяття під варту відклали до середи.

Нагадаємо, що фірму «Сармат» звинувачують у фінансових махінаціях при закупівлі для Львова вживаних трамваїв у 2007-2008 роках.  Зокрема, прокуратура Львівської області звинуватили керівництво «Сармату» у завищені вартості закупівлі трамваїв на суму 2 449 тис. грн. відповідно до тодішнього курсу євро. Відповідно до нинішнього курсу євро, розмір збитків, завданих місцевому бюджету Львова, оцінюють у 9 770 тис. грн. Отож, прокуратура Львівської області просить суд визначити розмір застави у 10 млн грн.

Нагадаємо, що прокуратура Львівщини також звинуватила в причетності до оборудки засновника «Сармату» Андрія Федоренка, який на момент закупівлі трамваїв працював на посаді директора «Львівелектротрансу».

Як стало відомо журналісту Гал-інфо з джерел в прокуратурі, згадані вище особи – не останні, кому будуть пред’явлені звинувачення в причетності до оборудки. Втім, інших прізвищ, з огляду на таємницю слідства, в прокуратурі не назвали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ