Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Що дивитися в кінотеатрах наступного тижня? Топ-трейлери

25 жовтня в український прокат виходить режисерський дебют зірки «Окчі» Пола Дано, продовження культового «Геловіну» 1978 року, диско-драма Гаспара Ное та українське дарк-фентезі «Чорний козак».
Фото Телекритика

«Телекритика» підготувала підбірку прокатних новинок і столичних кінофестивалів.

«Геловін» (Halloween)

У ролях: Джеймі Лі Кертіс, Джуді Грір, Вілл Паттон, Нік Касл, Майлз Роббінс

Зняти пряме продовження знаменитого слешеру 1978 року, що ігнорує майже десяток франкенштейнівських монстрів, яких з тих пір встигли створити за його мотивами різні режисери, довірили Девіду Гордону Гріну. Цей мультижанровий автор раніше встиг попрацювати з комедіями («Ананасовий експрес» – його рук справа) і одягти войовничого Ніколаса Кейджа в сорочку лісоруба задовго до «Менді». Тепер він отримав історію вбивці Майкла Маєрса, що тероризує провінцію; троє іменитих продюсерів при цьому стежили, щоб Грін, який набив руку на фільмах про укурків, не нашкодив улюбленому мільйонами хорору. Йдеться про голову Blumhouse Джейсона Блума – патріарха сучасних фільмів жахів, Малека Аккада – сина продюсера оригінального «Геловіну» Мустафи Аккада, і, звичайно ж, Джона Карпентера – режисера першого «Геловіну», який також написав до новинки музику.

«Дике життя» (Wildlife)

У ролях: Джейк Джилленгол, Кері Малліган, Ед Оксенбульд, Білл Кемп, Кейт Джонс

Спостерігати за тим, як Джейк Джилленгол переживає чергову екранну кризу середнього віку («Ворог», «Нічні тварини», «Руйнація») – одне з головних задоволень, які може дозволити собі сучасний глядач. Цього разу актор перевтілиться в нещасливого батька сімейства, який перебрався в прерії Монтани: його дружина до нього байдужа, у сина – важкий вік, а пейзаж за вікном, щиро кажучи, сумний. Фільм зняв Пол Дано (героя якого Джилленгол так чарівно катував у «Полонянках»), і режисерський дебют вдався досить переконливим – на RottenTomatoes у нього 97% похвальних відгуків від критиків.

«Екстаз» (Climax)

У ролях: Софія Бутелла, Шарлін Темпл, Ромен Гієрмік, Сухейла Якуб, Клод Гаян Молл, Жізель Пальмер

У найгучніших фільмах 2018 року всі танцюють, але атмосфера, м'яко кажучи, незатишна: так було в «Мектуб, моя любов», так буде і в «Суспірії», а в стрічці «Екстаз» від головного провокатора французького кінематографа Гаспара Ное зловісні танці взагалі є доцентровою силою сюжету. Опинившись під впливом психоделіків, випускники хореографічної академії впадають у колективне божевілля; до речі, виконавиця головної ролі Софія Бутелла («Мумія») професійно займається танцями з п'яти років. Документувати те, що відбувається Ное покликав давнього колегу, оператора «Незворотноті» тв «Входу в порожнечу» Бенуа Дебі, тож про всяк випадок запасіться таблетками від запаморочення – і уважно читайте етикетку.

«Чорний козак»

У ролях:  Василь Середенко, Марина Юрчак, Наомі Умань, Людмила Тесленко-Пономаренко

Можливо, трейлер знятого за казкою Сашка Лірника «Чорного козака» і справить на вас враження чергової рольової гри, знятої в Пирогові, але похід у кіно цього разу – це можливість незвичним способом допомогти ветеранам АТО. Річ у тім, що кошти від прокату підуть на фізичну реабілітацію військових і на навчання їх трансцендентальної медитації як методу боротьби з посттравматичним синдромом: за це безпосередньо візьметься Фонд Девіда Лінча. Фільм Владислава Чабанюка розповідає про козака, через недогляд якого загинули всі його товариші; проклятий сотником, він блукає і носить траур, але отримує шанс повернути собі честь і навіть завоювати кохання прекрасної вдови, допомігши захопленому татарами селу. У «Чорному козаку» знялася епатажна американська режисерка українського походження Наомі Умань, яка з 2006 року вивчає на історичній батьківщині етнографію.

Нагадаємо, 26 жовтня в столиці також стартує фестиваль «Київський тиждень критики», на якому покажуть фільми «Щасливий Лазар», «Дім, який побудував Джек», «Попіл – найчистіший білий», «На межі світів», «Комахи», «Менді» і «Діамантіно».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ