Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що курять в Росії ? Яценюк воював у Чечні, - Слідком РФ

Російське агентство РІА Новини розмістило повідомлення глави Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна: "За даними слідства, Арсеній Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних зіткненнях, що відбувалися в Грозному. Також, за даними слідства, він брав участь в тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії".

Як зазначено в статі, російські слідчі з'ясували, що прем'єр України Арсеній Яценюк у середині 1990-х років воював проти Збройних сил РФ у складі карального загону в Чечні.

В інтерв'ю "Російській газеті", опублікованому на сайті видання, Бастрикін розповів про ряд українських діячів, які в РФ звинувачуються в участі у злочинах, скоєних стосовно військовослужбовців російських Збройних сил і Внутрішніх військ МВС Росії в ході контртерористичної операції, що проводилася на території Чеченської Республіки в період 1994-1995 років.

"Слідством також встановлено, що в ці ж роки разом з ними у складі карального загону "Арго", а потім "Вікінг", керованого Олександром Музичко, проти військовослужбовців російських Збройних сил воював Арсеній Яценюк", - сказав Бастрикін.

За даними слідства, Яценюк брав участь як мінімум у двох збройних зіткненнях, що відбувалися в Грозному - 31 січня 1994 на площі Мінутка і в лютому 1995 року в районі міської лікарні №9. Також, за даними слідства, Яценюк брав участь в тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії в Жовтневому районі Грозного 7 січня 1995 року.

"За наявними у нас даними, Арсеній Яценюк в числі інших активних учасників УНА - УНСО (Українська національна асамблея - Українська народна самооборона - ред.) В грудні 1995 року нагороджений вищою нагородою Джохара Дудаєва "Честь нації" за знищення російських військовослужбовців", - зазначив Бастрикін.

Бастрикін не уточнив, чи буде російське слідство пред'являти Яценюку звинувачення у зв'язку із оприлюдненими подіями.

РІА Новости

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ