Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що таке шлюбний договір (контракт)?

Населення України зазвичай досить негативно ставиться до такого явища як шлюбний договір.

Думка українців щодо шлюбу будується на тому, що довіра та повага - це основи сімейного життя. Однак, останнім часом подружні пари все частіше звертаються за консультацією до адвокат Львів за допомогою в складенні майбутнього контракту.

Для чого потрібен шлюбний договір

Даний документ регулює майнові відносини між особами, що подають заяву на реєстрацію шлюбу, так і між діючим подружжям, а також визначає обов'язки як чоловіка та дружини чи батьків. Тому такий документ дозволяє регулювати сімейні відносини не тільки між чоловіком і дружиною, а і їхні відносини з дітьми.

Якщо врахувати оновлену статистику щодо кількості розлучень, подружжям все частіше допомагає адвокат з розлучень Львів, а шлюбний контракт часто допомагає в роботі як спеціалісту, так і зменшує кількість проблем чоловіку з дружиною в процесі розриву стосунків.

В більшості випадків шлюбний договір застосовують особи при укладенні шлюбу з громадянами іншої держави, матеріально забезпеченими людьми, людей що дотримуються іншої релігії або особами які мають бажання засвідчити виконання батьківського обов'язку.

Що передбачає шлюбний договір

У шлюбному контракті можна врегулювати такі пункти:

- домовитися щодо спільного проживання в одному приміщенні, що належить одній зі сторін подружжя, або є власністю їхніх родичів чи спільною власністю;

- порядок поділу майна на випадок розірвання шлюбу;

- використання майна для забезпечення потреб дітей;

- визначити можливість поділу майна, яке стало набуте в період спільного проживання, а також визначити, котре майно буде вважатися особистою власністю кожного, а яке спільною частковою власністю;

- якщо один з подружжя вселяється в приміщення, що є власністю іншого з подружжя, сторони можуть домовитися про порядок користування ним, звільнення житлового приміщення тим, хто вселився в нього, з виплатою компенсації чи без неї.

Які існують мінуси при укладенні шлюбного договору

Головним мінусом та перешкодою перед укладенням шлюбного договору є підняття питання щодо такого контракту. Менталітет нашого суспільства часто стає бар'єром перед підписанням такого документу.

Великий досвід у складанні шлюбних контрактів мають працівники компанії “Бачинський Та Партнери”. Фахівці даної фірми допоможуть подружжю визначити умови такого договору та укласти його. Дізнатися більше можна на сайті: legalaid.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ