Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Що зробили депутати БПП "Солідарність" у Львові? Звіт за 2018 рік

Звіт фракції партії
Звіт фракції партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міській раді за 2018 рік. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Звіт фракції партії
Звіт фракції партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міській раді за 2018 рік. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Звіт фракції партії
Звіт фракції партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міській раді за 2018 рік. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Звіт фракції партії
Звіт фракції партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міській раді за 2018 рік. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/4
Сьогодні, 15 листопада, у малій сесійній залі Львівської міської ради відбувся звіт депутатів від фракції партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" за виконану роботу в 2018 році. Що вдалось реалізували, які проблеми вирішили та за якими напрямками планують діяти наступного року, дізнавалось Гал-інфо.

Фракцію БПП у львівській ратуші представляють десятеро депутатів. А саме: Адамик Петро Михайлович (голова фракції), Пак Уляна Ігорівна (заступниця), Грицевич Роман Євгенович (заступник),  Доскіч Остап Юрійович,  Івах Сергій Ярославович, Ропяк Володимир Юліянович, Моравецький Юрій Васильович, Козловський Григорій Петрович, Свіщов Віталій Олександрович, Рудницький Іван Іванович.

У розмові з Гал-інфо Петро Адамик розповів про головні здобутки фракції БПП.

«Одним з основних наших досягнень є прийняття бюджетної резолюції. Це обов’язковий документ, який говорить, що всі гроші від акцизу (з продажу алкоголю та тютюнових виробів - ред.) йдуть на молодь і спорт. Не менше певної суми (у відсотках) йдуть на певний перелік. І вже в рамках цієї бюджетної резолюції чиновники ЛМР будуть верстати бюджет на наступний рік. І вони не мають права його перекручувати у той чи інший бік. Тому що в нас завжди захсцянок на мільярди, а по факту на сьогоднішній день, я думаю, що ми вийдемо на 2,5 – 3 мільярди бюджету розвитку. Я пам’ятаю ще бюджети розвитку в 70 мільйонів, з яких половина йшла на покриття населенню різниці між тарифами на тепло.

Тому не знаю чи варто казати, що нічого не робиться чи рік важкий. Рік такий, який є в країні, яка воює і в якій економіка росте, в будь-якому випадку, на 3,2-3,8% ВВП. Якщо ми говоримо про нашу господарку у Львові, то ми все одно рухаємось вперед, і це видно неозброєним оком.

У тому числі, завдяки нашим депутатам. Зокрема, через бюджетні запити. Хто, як не мешканці на місці бачать ці мінімальні проблеми, починаючи з ремонту під’їзду, балкону чи дворика, який не вимощений. Чиновники можуть роками цього не бачити, але в людей, які там мешкають, депутати є їхніми очима і представниками, які в бюджетних запитах і шляхом переговорного процесу розподіляють бюджет.

Звичайно, що Андрій Іванович хотів би купити 300 автобусів і про бюджет забути. Але ми не маємо права так робити і повинні фінансувати всі галузі життєдіяльності Львова. І дороги ремонтувати, і утеплювати будинки, і міняти каналізації, труби тощо. Це господарка, і ми займаємось реальними речами.

І дякуємо, звичайно, децентралізації, адже відтепер податки залишаються на місцях і маємо можливість безпосередньо у Львові, розуміючи, що для нас в пріоритеті, ці гроші використовувати», – наголосив Петро Адамик.

Також Петро Адамик прокоментував свою ініціативу щодо заборони використання поліетилену.

«Я вірю, що при необхідній просвітницькій роботі та економічних стимулах, а також за умови, що Верховна Рада теж прийме такий закон, то ми зможемо бути у тренді разом із західними країнами.

Заборона використовувати поліетилен – це не є моя ідея, це те, що витає в повітрі. Якщо вже ОТГ у Львівській області приймають такі ухвали, то Львову, який каже, що він – модернове місто і флагман всіх нових тенденцій, гріх таку ухвалу не прийняти і не спробувати хоча б зменшити використання поліетилену. Щоб ми у підсумку нововведень отримали не 500 поліетиленових пакетів, які, згідно зі статистикою в середньому використовує українець, а 60-90, як це робить середньостатистичний мешканець західної Європи.   

У коментарі для Гал-інфо Уляна Пак окреслила основні напрямки роботи у наступному році.

«Ми прийняли бюджетну резолюцію, яка є дороговказом не лише для депутатів нашої фракції, а ще й є компромісом між всіма депутатами ЛМР. Ми визначили основні напрямки розвитку міста на наступний рік. Нам відомо, що медицина і освіта отримають найменше коштів у відсотковому співвідношенні. Тому ми намагались це виправити.

Так само потрібно говорити про енергоефективність і модернізацію не лише наших комунальних будівель, але й приватного сектору, бо ми розуміємо, що тарифи зростають і нам потрібно підлаштовуватись під зміни, створюючи енергоефективні заходи для наших будівель.

Тут варто згадати і про транспорт. Звичайно, він був більш пріоритетним цього року, але наслідки тих рішень, які ми прийняли у 2018 будуть давати свої результати і надалі. Не менш важливим є діяльність у напрямку вирішення проблем з водопостачання і каналізування. Ми знаємо, що в нас є вулиці, які досі не каналізовані і ми мусимо продовжувати цю роботу для того, щоб забезпечити базові потреби мешканців міста Львова», - зазначила Уляна Пак.

1/3

Загалом впродовж 2018 року було підготовлено 679 звернень та запитів. Також цьогоріч було надано 838 матеріальних допомог мешканцям м. Львова.

Шляхом напрацювань ідей було підготовлено такі проекти ухвал:

  • «Про затвердження Положення про підготовку, організацію та проведення аукціону на оформлення права на оренду окремих конструктивних елементів благоустрою для розміщення Різдвяного та Великоднього ярмарків у м. Львові на 2018-2023 роки» (Івах)
  • «Про внесення змін до ухвали міської ради від 26.05.2016 № 507 «Про визначення уповноваженого органу містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень» (Івах)
  • «Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.12.2017 № 2667 «Про Статут територіальної громади м. Львова» (Івах)
  • «Про розподіл житла, переданого в комунальну власність ТОВ «МС Імперіал» (Пак)

Було підготовлено такі ухвали:

  • «Про затвердження бюджетної резолюції» (Пак)
  • «Про внесення змін до Регламенту Львівської міської ради 7-го скликання (щодо години запитань до Львівського міського голови)» (Адамик, Пак)
  • «Про надання Установі дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Сихівського району м. Львова в оренду нежитлових приміщень на вул. Хуторівці, 24» (Рудницький)

Соціальний захист

  • Реалізація соціального проекту «Острівці радості від Лоло» для облаштування дитячих куточків у комунальних медичних закладах м. Львова (Пак)
  • Облаштовано дитячу кімнату у ЛМР для тимчасового перебування дітей відвідувачів ЦНАПу, працівників та депутатів Львівської міської ради (Пак)
  • Здійснено розклеювання повідомлень в громадському транспорті з інформацією про безкоштовний проїзд школярів (Івах)
  • Ініційовано питання збільшення фонду оплати праці працівникам ДНЗ (Івах)
  • Надано підтримку учасникам Шевченківської районної організації ветеранів України у закупівлі сертифікатів на ліки (Свіщов)

Соціальний захист. ВСТАНОВЛЕННЯ ПАНДУСА:

  • вул. Хуторівка, 30 (Рудницький)
  • вул. Кульпарківська, 128 (Івах)

Медицина

  • Вжито заходів щодо недопущення побудови багатоквартирного будинку на території Львівського національного медичного університету на вул. Пекарській,52 (Івах)
  • Ініційовано створення нової медичної амбулаторії у мікрорайоні Знесіння (Доскіч)
  • Надано підтримку Амбулаторії сімейного лікаря №3 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева, у закупівлі необхідного устаткування для друку бланків декларацій та угод (Свіщов)

Економіка

  • Ініційовано внесення змін до рішення виконавчого комітету №13 від 13.01.2016 року про застосування системи електронних державних закупівель ProZorro замовниками, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, у разі проведення ними закупівель за кошти міського бюджету м. Львова та/або кошти комунальних підприємств (Адамик)
  • Надання консультаційної допомоги підприємствам Сихівського району у вирішенні їхніх проблем (ПАТ «Львівський хімзавод», «Львівприлад», «Іскра», «Галпрофбуд» та ін.) (Рудницький)

Культура

  • Проведення презентації фільму Ігора Калинця «Невольнича муза» (Грицевич)
  • Проведення концерту до 160-річчя Франтішека Ржегоржа у Львівській обласній філармонії (Грицевич)
  • Проведення концерту «Ерко» у Львівській обласній філармонії (Грицевич)
  • Презентація книги Володимира Чистуха «Завалівське коріння» (Грицевич)
  • Проведення в Шевченківському гаю ювілейного концерту «Ватра» (Грицевич)
  • Проведення ювілейного концерту Б. Стельмаха у Львівській опері (Грицевич)
  • Проведення прес-конференції щодо презентації книги «Нарис історії роду Батрух» (Грицевич)
  • Ініційовано розробку проекту постанови ВРУ №7162 «Про відзначення 65-річчя з дня народження Квітки Цісик» (Грицевич)
  • Постійна допомога дитячій бібліотеці по вул. Хуторівка, 24, у проведенні заходів, придбанні періодичних видань (Рудницький)

Охорона історичного середовища

  • Реставрація та освячення таблиці з іменами митрополитів, похованих у гробниці Львівської капітули на Личаківському кладовищі (Грицевич)
  • Реставрація облагородження пам’ятників на Збоїщанському кладовищі (Грицевич)
  • Розробляється проектно-кошторисна документація на ремонт церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної) (Івах)
  • Реставрація фасаду будинку - архітектурної пам'ятки історичного значення на вул. Шевченка, 4Г (Свіщов)

Спорт. ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ СПОРТУ:

  • Ініційовано питання вдосконалення законодавства України, яке регулює викуп об’єктів нерухомого майна для суспільних потреб в частині здобуття освіти, заняття фізичною культурою, реалізації різноманітних спортивних і соціальних проектів (Івах)
  • Проведення 8-ми змагань обласного рівня з дзюдо (Грицевич)
  • Проведено футбольний турнір «Кубок відродження Торпедо» серед дитячих команд Львова та Львівської області (Свіщов)
  • Супровід та допомога у створенні ЛКП «Клуб ігрових видів спорту» (Свіщов)
  • Долучився до проведення шкільної спартакіади на вул. Я Пастрака,1 (територія СЗШ №44) (Свіщов)

Спорт. ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ОБ’ЄКТІВ СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ:

  • Збереження спортивних об’єктів території стадіону «Сільмаш» (Івах): 
  1. переведено територію стадіону «Сільмаш» із зони «Г-2» і «Ж-3» в зону культурних і спортивних установ «Г-4»
  2. за сприянням закріплено вільну земельну ділянку (2 га) стадіону за ЛКП «Спортресурс»
  3. ініційовано питання виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації та реалізації проекту облаштування універсального спортивного майданчика, реконструкції та комплексного благоустрою всієї території стадіону «Сільмаш»
  • Подано пропозицію щодо викупу з приватної власності спортивного комплексу «Торпедо» (вул. Золота,40а) Львівською міською радою для суспільних потреб територіальної громади міста (Івах)
  • Розпочато відновлення єдиного спортивного поля із штучним покриттям у мікрорайоні Знесіння (Доскіч)
  • Встановлення нових елементів благоустрою на стадіоні «Торпедо» (Свіщов)

Спорт. ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ТА ОБЛАШТУВАННЯ ДИТЯЧИХ ТА СПОРТИВНИХ МАЙДАНЧИКІВ:

  • Виготовлено проектну документацію для реконструкції великого дитячо-спортивного ігрового комплексу біля колишнього кінотеатру «Галичина» по вул. Любінській, 93 (Пак)
  • Відновлено гойдалку на дитячому майданчику вул. Виговського, 25 (Пак)
  • Ініційовано внесення змін в схему розміщення дитячих майданчиків Шевченківського району з метою створення дитячого майданчика вул. Хорватська, 12-14 (Свіщов)
  • Спорудження нового дитячого майданчика вул. Сорочинська, 4-8 (Свіщов)
  • Споруджено сучасний мультифункційний спортивний майданчик вул. Я. Пстрака,1 (територія СЗШ №44) (Свіщов)
  • Ініційовано внесення змін в схему розміщення дитячих майданчиків Личаківського району з метою облаштування дитячого майданчика вул. Медової Печери, 67 (Адамик)
  • Популяризація та розвиток регбі у Львові і Львівській області (Адамик)
  • Розпочато роботи по облаштуванні дитячого майданчика на розі пл. Теодора та вул. Мулярської (Івах)
  • Сприяння в збереженні та відновлені дитячого і спортивного майданчиків вул. Чорноморська,12 (Івах)
  • Промоція велоспорту Львівської області (Моравецький)

Більше про діяльність за напрямками: житлове господарство, інженерне господарство, транспорт, освіта - дивіться за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ