Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові на сесію міськради пропускатимуть через два металодетектори

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило розповів про новий формат проведення пленарних засідань Львівської міської ради. Відтепер, щоб потрапити до сесійної зали доведеться пройти два металошукачі. Про це сьогодні, 29 червня, повідомили під час прес-конференції у Львівській міській раді, передає кореспондент Гал-інфо.

За словами Анатолія Забарила, у Львівській міській раді на час проведення пленарного засідання встановлять дві рамки металодетекторів, щоб убезпечити депутатів від небезпечних предметів. У міськраді  мотивують таку пересторогу тим, що 1/3 обранців та працівників мерії – це жінки.

«Рамка буде встановлена внизу, при вході в Ратушу, та біля дверей сесійної зали», - повідомив Анатолій Забарило.

Він повідомив, що рамки будуть встановлювати лише в день сесій.

«Тепер так завжди будуть проводити пленарні засідання. Рамки будуть позичати», - сказав Забарило.

Секретар ради також повідомив, що за охороною до Нацгвардії цього разу не звертатимуться.

«Порядок охоронятиме Муніципальна дружина та чотири бійці Нацгвардії відповідно до угоди», - сказав він.

Анатолій Забарило зазначив, що на сесії першим питанням слухатимуть доповідь по надзвичайній ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Інформацію подаватиме міський голова. Наскільки мені відомо, зареєстрованої ухвали про недовіру міському голові зараз немає. Мер має бути присутнім», - сказав Забарило.

На запитання Гал-інфо чи зможуть на сесійне засідання потрапити активісти, які на минулій сесії хотіли почути звіт міського голови по Грибовицькому сміттєзвалищу, Анатолій Забарило зауважив, що активістам потрібно буде зареєструватись.

«Все залежить від їх кількості та в якій формі вони хочуть висловити свою думку», - додав секретар ЛМР.

Начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський пояснив, що відтепер активісти повинні реєструватись, якщо хочуть потрапити на сесію, і проходитимуть до сесійної зали, пред’явивши документи.

«Наразі у нас є одна заява від багатодітної матері, яка хоче виступити перед депутатами на сесії і просить виділити кошти на ремонт житла», - сказав він.

 Журналістів також будуть пропускати за посвідченнями.

«Якщо в журналіста немає посвідчення, ну то тоді сорі», - сказав Лукашевський.

Він нагадав, що в сесійній залі для громадськості є відведено 30 місць. Інші охочі можуть або дивитися пряму трансляцію сесійного засідання в Інтернеті, або ж дивитися трансляцію сесійного засідання в холі Ратуші.

Лукашевський заявив, що йдеться не про обмеження доступу громадян, а про врегулювання.

Нагадаємо, що завтра, 29 червня, відбудеться засідання сесії Львівської міської ради. Попереднє сесійне засідання не відбулося через сутички пікетувальників та Нацгвардії під мерією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ