Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щоб самостійно сформувати ресурс для вирішення основних проблем міста за умови щорічного надходження 130 млн грн, потрібно близько 15 років – Олег Синютка

Щоб сформувати ресурс для вирішення основних проблем міста, а це близько 2 млрд грн, при надходженнях 130 млн щороку, потрібно близько 15 років. Про це розповів заступник міського голови з економічних питань Олег Синютка сьогодні, 11 грудня, у приміщенні НУ „Львівська політехніка” на громадському обговоренні концепції капіталовкладень з фонду розвитку Львова на 2007-2010 рік за участю міського голови Андрія Садового, депутатів і чиновників ЛМР, громадських організацій, а також студентів.
Зокрема, було сформовано вісім галузей які потребують першочергових капіталовкладень. Це інженерне та житлово-комунальне господарство, будівництво, ремонт та реконструкція доріг, збереження та реконструкція пам’яток історичної забудови міста, капітальний ремонт транспортних засобів та колій, освіта, охорона здоров’я і культура. З них першочерговими на 2007-2010 роки  для фінансування з фонду розвитку Львова визначили інженерне господарство, реконструкція доріг і житлово-комунальне господарство.
Окрім того, начальник управління фінансів Любов Максимович зазначила, що це пріоритетні галузі для фінансування з фонду розвитку міста, проте місто буде також здійснювати запозичення в сумі близько 100 млн грн, і вже за кошт цих запозичень  найважливішим напрямом визначено ремонт доріг.
„Цього року порівняно з минулим розподіл коштів при формуванні бюджету 2007 року не змінився, адже деякі проблеми міста майже вічні і їх не можна вирішити за рік чи два.  Найбільшої суми грошей потребує освіта і охорона здоров’я – в загальному фонді бюджету вони займають понад 70%. Далі йде житлово-комунальне господарство. Як фінансист, я б хотіла, щоб усі кошти виділяли за пріоритетами. І щоб бюджет розвитку був сформований на підставі цифр”, - зазначила Любов Максимович.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ