Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоденно банк вакансій львівського обласного центру зайнятості поповнюється на 147 одиниць

Ситуація на ринку праці Львівщини істотно не змінюється. Це підтверджують дані моніторингу, який здійснює обласна служба зайнятості, -- повідомили «Гал-info» в ЛОЦЗ.
Упродовж 20 днів березня за соціальними послугами до центрів зайнятості Львівщини звернулося 3,7 тис. осіб. У середньому щоденно реєструвалося з метою пошуку роботи 266 осіб (у січні - 340, у лютому - 244). За цей період від працедавців надійшла інформація про наявність 2063 вільних пропозицій роботи, тобто в середньому щоденно банк вакансій поповнювався на 147 одиниць.
За станом на 20.03.2009 року на обліку в центрах зайнятості перебуває 44,3 тис. мешканців краю, а за даними працедавців не укомплектованими залишаються 1,7 тис. вільних робочих місць. На одну вакансію нині в області претендують 26 осіб. Якщо порівнювати ситуацію з початком місяця, то вона не дуже змінилася: чисельність пошуковців місць праці зменшилася на 102 особи, а пропозицій роботи стало на 83 менше.
Слід зауважити, що з березня поточного року набув чинності Порядок фінансування виплат з часткового безробіття та надання допомоги з часткового безробіття. Цим документом передбачений механізм надання фінансової підтримки працівникам підприємств, котрі втратили заробіток через тимчасове припинення виробництва. Також затверджений перелік причин, які зумовили часткове безробіття. Виокремлено, що такий вид послуг служба зайнятості надаватиме лише тим працедавцям, які провадили діяльність не менше 24 календарних місяців до настання часткового безробіття. Порядком передбачені випадки, коли надається допомога, і хто з працівників підприємств може розраховувати на додаткові кошти у разі вимушеного простою на виробництві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ