Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шестеро суддів КСУ заблокували роботу суду і вимагали участі Тупицького

Шестеро суддів Конституційного Суду України в четвер в ультимативній формі заблокували діяльність КСУ з розгляду важливих, суспільно значимих справ (про медичні гарантії, про пенсійне забезпечення державних службовців, про функціонування української мови як державної).
фото - Укрінформ

Про це інформує Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що цими суддями є Віктор Городовенко, Ірина Завгородня, Віктор Кривенко, Олександр Литвинов, Сергій Сас і Петро Філюк.

"Причиною такого відкритого шантажу стала їхня ультимативна вимога забезпечити участь у судових засіданнях колишнього голови КСУ Олександра Тупицького", - повідомив співрозмовник.

При цьому в прес-службі КСУ агентству повідомили, що наразі секретаріат не має такої інформації, оскільки це могло статися на закритій частині засідання суду, і ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію наразі неможливо.

Згідно з порядком денним, оприлюдненим на сайті КСУ, в четвер Велика палата суду мала розглядати справу за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (закрита частина пленарного засідання).

Як повідомлялося, Олександр Тупицький має статус підсудного в кримінальному провадженні - його звинувачують у скоєнні тяжких злочинів проти правосуддя.

27 березня Тупицький втратив статус судді КСУ в результаті скасування президентом України Володимиром Зеленським указу колишнього президента Віктора Януковича про його призначення, оскільки, відповідно до рішення РНБО, його подальше перебування на посаді судді КСУ становило значну загрозу національній безпеці України.

Після відсторонення суддів Тупицького та Олескандра Касмініна Велика палата КСУ продовжувала свою роботу в штатному режимі, зокрема, 3 червня розгляд справи про конституційність закону про обіг сільгоспземель розпочався без участі Тупицького і Касмініна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ