Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шевченко, Франко та Стен Лі – найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо наш аналіз щоденних трендів українського сегменту онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми зібрали п’ять статей, які цікавили українців найбільше 12 листопада.

Найбільше відвідувань зафіксовано на сторінці Стена Лі – американського сценариста та творця коміксів MARVEL. За минулу добу його українську сторінку відвідали майже 10 тис. разів. Авторству американця належать такі персонажі як Людина-павук, Тор, Залізна Людина, Люди Ікс та Фантастична четвірка. Стен Лі помер 12 листопада в Лос-Анджелесі у 95-річному віці.

На другому місці український боксер Олександр Усик. За минулий тиждень кількість переглядів статті про спортсмена зросла з 450 до майже 9,5 тис., проте вчора на його сторінку заходили вдвічі рідші – 4 тис. разів. Нагадаємо, 10 листопада Усик переміг британця Тоні Белью. Українець відправив суперника в нокаут у восьмому раунді, захистивши всі свої чемпіонські титули.

Усик, Волчкова та Перша світова війна - найпопулярніші запити у Wikipedia

За боксером розташувався видатний український письменник та політичний діяч Іван Франко. Його сторінку вчора переглянули 3 тис. разів. Особливих причин популярності Каменяра у Wikipedia немає. Статтю про Івана Франка стабільно читають від 1 до 4 тис. разів на добу.

На четвертому місці ще один гігант українського слова Тарас Шевченко. Він теж показує сталу популярність у вільній енциклопедії. Українці заходять почитати про Кобзаря в середньому 3,5 тис. разів на добу. Але останній показник виявився на 300 переглядів меншим, ніж у Франка.

Закриває ТОП запитів стаття про Першу світову війну. Найбільше переглядів сторінка мала 11 листопада (4,5 тис. разів), коли світ відзначав 100-річчя укладення Комп’єнського перемир’я, який завершив війну. За минулу добу статтю прочитали 2,7 разів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ