Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шкіль злукавив: рейтинг Тимошенко на Львівщині впав не на 10%, а на 30%!

Директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович назвав лукавством заяви окремих представників БЮТ, які стверджують, що рейтинг підтримки БЮТ на Львівщині впав на 10%. Насправді за період з 2008 до нині кількість симпатиків Блоку Юлії Тимошенко зменшилася від 50% до 20%. Про це соціолог повідомив у коментарі Гал-інфо.

За словами О. Антиповича, від 2007-го до осені 2008 року табір прихильників БЮТ у Львівській області поповнювався за рахунок розчарованих у «Нашій Україні» та Вікторові Ющенку. З осені 2008-го і дотепер непослідовна політична позиція БЮТ та її лідера Юлії Тимошенко, погіршення економічної ситуації, неспроможність української влади адекватно реагувати на виклики фінансової кризи, скандали навколо бюджетних коштів тощо призвели до відтоку тих, хто був готовий голосувати за цю політичну силу.

Утім, попри значне падіння підтримки Блоку Тимошенко на Львівщині, БЮТ і надалі залишається одним з лідерів електоральної симпатії на Галичині.

Першу ж рейтингову позицію посідає Арсеній Яценюк та його однойменний блок – майже третина мешканців Львівської області готові підтримати Яценюка на президентських перегонах та на виборах до ВРУ. Водночас 2007 р. політичної сили, яку соціологи умовно називають Блок Яценюка, ще не було.

Позитивної динаміки набирає рейтинг ВО «Свобода». Тепер до ВРУ за ВО «Свобода» проголосувало б 17% мешканців Львівщини, тоді як 2007 р. її результат становив лише 3%.

Відчутних втрат зазнали лави прихильників «Нашої України»: 2007 р. – 34-36% галичан проголосували за цю політичну силу, цьогоріч за НУ віддали б голоси всього 5-7% виборців.

На думку О. Антиповича, літні канікули не позначаться на рейтингах основних учасників політичних перегонів. «Люди розчарувалися у політиках. Цей процес триває. Політики живуть своїм життям, люди – своїм, і їм байдуже, що відбувається «нагорі». Тому змін слід очікувати лише після вересня – з поновленням активного політичного життя», – зазначив О. Антипович.

Довідка.

15 липня під час прес-конференції у Львові народний депутат Андрій Шкіль заявив, що рейтинг підтримки БЮТ на Львівщині зазнав 10-процентного пониження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ