Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шмигаль: Наша мета — топ-30 Doing Business

Як повідомили у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України, Уряд працюватиме над тим, щоб кількість інвестицій в Україну збільшувалась.
Фото Урядовий портал

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час виступу на форумі ʺТрансформаційні тренди: інновація та цифровізаціяʺ, що відбувся у вівторок, 21 липня, за участю пані Президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги.

Денис Шмигаль наголосив, що Швейцарія входить до п’ятірки найбільших інвесторів в економіку України. І Уряд має розуміння та бачення кроків, які необхідні для залучення інвестицій та полегшення роботи бізнесу.

ʺМи маємо створити для інвесторів сприятливі умови. І результат цього будемо бачити в рейтингу Doing Business, де ми зараз на 64 позиції. Наша мета, яку я вважаю абсолютно досяжною в найближчі роки, — це топ-30. Ми знаємо, що треба робити, щоб ця ціль була досягнута і щоб бізнесу було легше працюватиʺ, — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду висловив упевненість у тому, що Україна є конкурентоспроможною. І провадження реформ допоможуть краще розкрити інвестиційний потенціал України.

Під час виступу Денис Шмигаль також привітав передачу в концесію Херсонського морського торговельного порту компанії ʺРисоіл-Херсонʺ за участю швейцарського капіталу.

ʺЦе понад 300 мільйонів гривень, які інвестор планує вкласти в цей проект та в місцеву інфраструктуру. Ми впевнені, що протягом перших років концесії вантажообіг та якість послуг значно зростутьʺ, — наголосив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також відзначив підтримку Швейцарської Конфедерації на шляху до цифрової трансформації України.

ʺЗавдяки Швейцарській агенції розвитку та співробітництва ми змогли реалізувати проект ʺДіяʺ. Сьогодні він має понад 4 мільйони користувачів і є передовим проектом для світуʺ, — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що щодня Уряд працює над розширенням можливостей електронного порталу ʺДіяʺ, який вже налічує понад 30 електронних послуг. Серед них послуга з реєстрації бізнесу, яка є найшвидшою у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ