Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартувала реформа у сфері державної реєстрації речових прав - "шокова терапія"

Шокова терапія від управління юстиції Львівщини - так начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський назвав нові реформи у сфері державної реєстрації речових прав. Річ у тому, що з 1 грудня у Львівській області запроваджено відповідний пілотний проект.

За словами Оксани Куманської-Нор, заступника начальника Головного теруправління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації, відтепер кожен громадянин незалежно від місця реєстрації нерухомого майна при реєстрації речових прав може подати належні документи до будь-якого ЦНАПу -Центру надання адміністративних послуг), до приватного чи державного нотаріуса або у відділи державної реєстрації.

При цьому остаточне рішення прийматиме новостворений відділ державної реєстрації речових прав управління юстиції. За словами в.о. начальника цього відділу Ольги Шайноги, в перший день роботи 1 грудня - надійшло 250 заяв.

«Станом на сьогоднішній ранок щодо 24 справ було прийнято позитивні рішення, 4 відмови і 4 справи відправили на доопрацювання»,  - сказала Ольга Шайнога.

Як стверджує Ярослав Жукровський, в Україні є 7 тисяч нотаріусів та 4 тисячі державних реєстраторів. Кожен із них може дати собі раду з цією роботою. Також він зазначив, що з 1 січня такий  досвід пошириться по всій Україні.

Своє чергою Тарас Грень, перший заступник начальника Головного теруправління юстиції у Львівській області, закликав громадян до співпраці, щоб люди інформували керівництво про можливі порушення з боку державних реєстраторів.

"Основною нашою метою є ламання корупційної системи та викорінення хамства",  - додав Ярослав Жукровський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ