Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Шокуючі цифри: цього місяця у Львові від пневмонії вже померло 344 людини

За оновленими даними, протягом жовтня цього року у Львові від пневмонії померло 344 людини. Для порівняння у жовтні 2020 року від пневмонії померло 128 пацієнтів, а у 2019 році – 1. Про це сьогодні, 27 жовтня, в коментарі Гал-інфо розповіла начальниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

Вона додала, що станом на 25 жовтня у Львові від пневмонії померло 289 осіб. За два дні ця цифра збільшилась на 55 осіб.

Динаміка смертності у місті, за її словами, дуже стрімка і викликає серйозне занепокоєння.

«У понеділок від COVID-19 померло 19 людей, учора ще 10 пацієнтів і сьогодні знову 15 смертей. Це дуже тривожні показники. Більше того, у лікарні щодня госпіталізують більше людей, чим виписують і ми можемо опинитися в такій ситуації, коли через 10 днів вільних місць у лікарнях просто не залишиться», - сказала Леся Кобецька.

Вона наголосила, що специфіка цієї хвилі полягає у тому, що вірус дуже швидко поширюється.

«Я щодня переглядаю статистику і цифри просто лякають. Помирають старші люди, які мають важкі супутні захворювання. Помирає молоді люди з хронічними захворюваннями. Особливо важко хворобу переносять люди, які страждають на ожиріння. Нам потрібно перервати цей ланцюг інфікувань. Потрібен жорсткий локдаун, аби ми могли стабілізувати ситуацію», - заявила Леся Кобецька.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові за минулу добу зафіксовано 631 випадок COVID-19. Загалом у стаціонарах перебувають 876 осіб: 838 з них мають COVID-19, 65 – у реанімації, 33 людини під'єднані до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів госпіталізували 88 осіб, померли - 15.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ