Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шумахер може дебютувати у Формулі 1 вже у 2019-му

Цього року Мік Шумахер може заробити необхідні очки для отримання суперліцензії, що дозволяє йому вести перемовини з Toro Rosso щодо свого дебюту в Ф1 вже у 2019 році. Про це повідомило видання Motorsport.
Мік Шумахер (Mick Schumache)

Син семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера останніми місяцями здійснив справжній прорив у виступах у європейській Формулі 3. Він невдало розпочав сезон, проте в останніх десяти гонках відсвяткував шість перемог, що дозволило йому впритул наблизитися до лідера чемпіонату Дена Тіктема, який є пілотом молодіжної програми Red Bull.

У Шумахера вже є 20 залікових очок із 40 необхідних для отримання суперліцензії, які він заробив у 2016-му, коли став другим у німецькому та італійському чемпіонатах Формули 4. Якщо він завершить поточний сезон Ф3 у топ-3, то набере необхідні бали, які дозволять йому дебютувати у Формулі 1.

Успіхи Шумахера привернули до нього велику увагу. Як стало відомо, з ним розпочав перемовини консультант Red Bull Гельмут Марко, який в австрійському колективі керує справами молодих пілотів.

Не секрет, що Toro Rosso зараз шукає пілотів на наступний сезон. Великі шанси на повернення у команду є у Данііла Квята, а ось Тіктем у будь-якому разі не зможе приєднатися до колективу, оскільки не матиме суперліцензії - навіть якщо виграє титул в європейській Ф3.

Шумахер зі свого боку розмірковує, чи варто йому пропускати виступи у Формулі 3 (яка замінить GP3) чи Формулі 2. Втім, у Red Bull вже є подібний досвід, коли вона запрошувала до себе Макса Ферстаппена.

Нідерландець провів лише один сезон у болідах з відкритими колесами, після чого дебютував у Формулі 1. У випадку з Шумахером ризиків буде менше, оскільки у 19-річного німця вже є чотири роки досвіду у молодіжних серіях.

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ