Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Швейцарія направила черговий гуманітарний вантаж на схід України

Відділ гуманітарної допомоги Уряду Швейцарської Конфедерації направив черговий вантаж з медикаментами та реагентами для очищення води загальним обсягом 505 тон вартістю близько 1 млн. доларів США. 31 вантажівка доставила вантаж у Красноармійськ, Маріуполь та Донецьк по обидві сторони лінії розмежування. Про це розповів віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Повідомляє прес-служба Мінрегіону України.

Ми щиро вдячні нашим швейцарськім партнерам за допомогу, а також за підтримку України у такий складний для нашої країни час», - сказав Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр України нагадав, що Україна та Швейцарія вже тривалий час співпрацюють у напрямку надання гуманітарної допомоги.

«У травні та червні 2015 року за підтримки уряду на підконтрольних і неконтрольованих територіях Швейцарія вже здійснила декілька гуманітарних місій. До Красноармійська та Донецька доставили 740 тон хімічних речовин для очищення води, а також медичні матеріали п’ятьом лікарням, завдяки чому у Донецьку вдалося забезпечити хіміотерапію для кількох сотень хворих на рак пацієнтів, а у Дніпропетровську – здійснення регулярного очищення крові (гемодіалізу) для пацієнтів з нирковою недостатністю протягом трьох місяців», - зазначив Геннадій Зубко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ