Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Швейцарський інтернет-провайдер зробив важливу заяву про посадку літака Ryanair

У четвер, 27 травня, швейцарський інтернет-провайдер Proton Technologies AG заявив, що повідомлення про загрозу вибуху літака "Ryanair" було відправлено вже після того, як літак був перенаправлений в бік столиці Білорусі.
фото - Reuters

Про це інформує Reuters.

Провайдер відмовився коментувати особливості повідомлення, але підтвердив, що воно було надіслане після перенаправлення літака.

"Ми не бачили достовірних доказів того, що білоруські твердження відповідають дійсності", - йдеться у заяві швейцарської компанії. "Ми будемо підтримувати європейські органи у їхніх розслідуваннях після отримання правового запиту".

Білоруська влада заявила, що наказала літаку, який знаходився у повітряному просторі Білорусі на шляху з Греції до Литви, приземлитися в столиці Білорусі в неділю через загрозу бомби з боку ісламістської бойової групи "Хамас".

Натомість остання заперечує наявність будь-яких знань або зв'язок із загрозою вибуху бомб, а європейські лідери звинуватили Білорусь у піратстві, яке фінансується державою.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у неділю, 23 травня авіалайнер компанії "Ryanair" екстрено приземлився в столичному аеропорту Білорусі. Там затримали творця опозиційного Телеграм-каналу "Nexta" Романа Протасевича та його дівчину Софію Сапегу, які перебували на борту літака.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ