Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сім’я екс-комбата батальйону Луганськ-1 уже понад рік не може отримати земельну ділянку в Жовкві

Сім’я екс-комбата батальйону Луганськ-1, котра ще в 2014 році на запрошення волонтерів переїхали до Жовкви, понад рік не може отримати земельну ділянку, як це передбачено законом. Про це розповіла дружина екс-комбата Олена Скліфус в коментарі Гал-Інфо.

До Жовкви сім’я переїхала на запрошення волонтерів ще в той час, коли Констянтин Скліфус був комбатом батальйону Луганськ-1 та воював на сході. «Переїхали до Чернівців, та затримались там лише до холодів. Хата була не пристосована до зимівлі, тож невдовзі на запрошення волонтерів переїхали до Жовкви. Це було старе, маленьке, але чистеньке помешкання. В центрі міста», - розповідає Олена Скліфус.

Згодом, на початку червня 2015 року, Костянтин Скліфус подав документи до Жовківської міської ради щодо отримання земельної ділянки під будівництво. «Ми довго чекали, розуміючи, яка складна ситуація з отриманням землі. Спілкувались з мером міста Петром Вихопнем. Він попросив почекати, сказав, що скоро буде засідати земельна комісія, яка і розгляне нашу заяву», - розповіла Олена Скліфус.

У травні 2016 року Олена Скліфус прийшла на засідання земельної комісії. «Вони запитували, як ми тут опинились. Я розповіла про чоловіка, про те, як ми рятувались  від обстрілів, що довелось переїхати, бо залишатись на окупованій території було небезпечно. Тоді на засіданні слово взяла депутат Ореста Химиця, котра сказала, що не вся Луганська область окупована. Мовляв, ми можемо отримати землю там. Це мене дуже обурило. Також Ореста Химиця тоді сказало, що мій чоловік її не обирав, тож вона не буде клопотати за нього», - розповіла Олена Скліфус.

Комбат “Луганська-1” Костянтин Скліфус: Якщо дав присягу державі, то як можна зрадити?

Згодом, на початку травня, на сесію Жовківської міської ради було винесено проект рішення про надання земельної ділянки на вул. Богдана Ступки 10. «Іще на початку цієї сесії Петро Вихопень (мер міста) хотів, аби я попросила вибачення в Орести Химиць. На це я відповіла, що не буду цього робити, тим паче, коли мені кажуть, що я чужинка. Мій чоловік був в АТО два роки та два  місяці, захищаючи Україну», - зазначила Олена Скліфус.

Питання щодо надання земельної ділянки було знято з порядку денного. «На наступній сесії наше питання поставили знову. Воно було в самому кінці. Тоді Петро Вихопень сказав, що це питання стосується екс-комбата, що слід на нього звернути увагу. Втім депутати не проголосували за нього. Вони навіть не проголосували проти. Було дуже багато голосів «Утрималось», - зазначила  Олена Скліфус..

Ділянку на вул. Богдана Ступки 10 надали в користування іншому бійцю АТО. Як розповів журналісту Гал-інфо мер Жовкви Петро Вихопень, на чергову сесію буде знову винесено питання про надання земельної ділянки Костянтину Скліфусу, в тому ж районі, за адресою вул. Богдана Ступки 17. «На наступну сесію буде знову поставлено це питання на голосування. Земельна ділянка залишається, її нікому не надано. Будемо працювати з депутатами, аби це рішення вони підтримали», - розповів Петро Вихопень.

Щодо конфлікту та образ на адресу сім`ї Скліфусів, то міський голова Жовкви зазначив, що «не хотів би коментувати конфлікти, що виникли в Олени Скліфус з депутатом Орестою Химиць». «Я не можу такі речі коментувати. Ці перепалки були зовсім недоречними», - зазначив Петро Вихопень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ