Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скасування націоналізації ПриватБанку викличе глибоку кризу у відносинах з МВФ, - Порошенко

Скасування націоналізації ПриватБанку негативно вплине на відносини України з Міжнародним валютним фондом і може спричинити економічну кризу в країні. Про це президент України Петро Порошенко заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою, повідомляє кореспондент НВ.Бізнес.

"Я був шокований вимогою про двохмільярдну компенсацію за ПриватБанк. Це питання вже на столі. Це те, що нас чекає. Також на столі питання позову до суду про визнання націоналізації незаконною, який вони намагаються дуже швидко провести до президентських виборів, щоб потім сказати, що це сталося без їх участі. Не вийде. Різкі рухи щодо банку створюють певні загрози коштам його численних клієнтів. Рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співпраці з МВФ", - зазначив він.

Порошенко додав, що націоналізація Приватбанку обговорювалася з міжнародними фінансовими організаціями, в тому числі з МВФ.

"Задній хід викличе глибоку кризу у відносинах з МВФ з відповідними ризиками для макроекономічної стабільності, для курсу і може спричинити нову кризу", - заявив він.

к повідомлялося, один з екс-власників Приватбанку Ігор Коломойський заявив в інтерв'ю Економічній правді, що банк йому не потрібен, але зазначив, що хоче повернути капітал в $2 млрд. "Нехай повернуть, і немає питань", - сказав він.

Тим часом в судах тривають слухання у справах, пов'язаних з націоналізацією ПриватБанку. 9 квітня на засіданні Господарського суду Києва, який розглядає справу за позовом Коломойського і Triantal Investments Ltd про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пунктом про повернення їм акцій Приватбанку. Суд задовольнив клопотання. Наступне засідання призначене на 16 квітня.

Минулого тижня Окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву до 18 квітня у справі за позовом Коломойського з вимогою визнати протиправними та скасувати рішення правління НБУ про віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних, рішення про затвердження пропозиції Нацбанку про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, а також рішення ФГВФО про введення в банк тимчасової адміністрації. 

Новое время

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ