Експерти рекомендують знизити рівні споживання цукру до 25 грамів, - повідомляє інформагентство "УНІАН".
ВООЗ рекомендує обмежити споживання вільного цукру до 10% від загальної кількості спожитих калорій. Для людей, які щодня витрачають у середньому 2000 ккал (а це більшість дорослих, які ведуть малоактивний спосіб життя), - до 50 г на добу (10 чайних ложок).
Однак, експерти рекомендують знизити рівні споживання цукру ще вдвічі – до 25 г (така кількість вільного цукру у склянці фруктового соку) або до п’яти чайних ложок на день.
Вільний цукор додають у харчові продукти та напої виробниками, закладами громадського харчування або ж споживачами, а також він є присутнім від природи у меді, сиропах, фруктових соках та їх концентратах. Також вільний цукор - той, що додають в чай, каву і навіть у кетчупи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ