Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скільки коштує орендувати віртуальний сервер

Якщо ви започаткували свій бізнес, рано чи пізно вам знадобиться запустити власне інтернет-представництво, тобто вебсайт.

Це може бути як звичайний сайт-візитка, так і серйозніший проєкт – онлайн-магазин чи щось на кшталт цього.  В будь-якому випадку знадобиться хороший сервер, на базі якого, власне, й функціонуватиме ваш ресурс.

Коли мова йде про фізичний «сервак», така штука, як правило, дороговартісна як в плані купівлі, так і в подальшому обслуговуванні. Найкраща альтернатива – віртуальний сервер, або VPS. Дана послуга має низку переваг, зокрема:

  • Повна свобода дій. Оренда виділеного сервера – це можливість без обмежень створювати бази даних, поштових акантів в потрібній кількості та розміщувати стільки сайтів, на скільки вистачить ресурсів;
  • ОС на вибір. Орендар vps сервера може обрати тут операційну систему, яка йому більше до смаку, наприклад, Windows чи Linux – з можливістю запросто встановлювати потрібні додатки чи програми;
  • Root-права. Користувач має змогу вносити налаштування на віртуальному сервері, редагувати файли та здійснювати інші дії, доступні для адміністратора;
  • Виділений ІР. Оренда VPS-сервера – це ще й окрема для кожного ресурсу IP-адреса. До прикладу, на хостингу таке потрібно докуповувати окремо;
  • Фіксовані ресурси. Клієнт власноруч обирає параметри віртуального виділеного сервера. Мова йде про оперативну пам’ять, об’єкт накопичувача та ОС. Тобто є можливість підібрати найбільш підхожий для власного вебресурсу варіант.

До речі, характеристики vps на пряму впливають на вартість послуг: чим потужніше “залізо”, тим вищою є ціна оренди.

У скільки обійдеться оренда віртуального сервера?

До прикладу, на https://deltahost.ua/ua/vps.html користувачу доступний широкий вибір vps-серверів, як кажуть, на будь-який бюджет. Ось, приміром, для простих веб-сайтів можна зупинити свій вибір на LINUX-VPS-4, а це операційна система Linux, двоядерний процесор, 4 Гбайт “оперативки” та 90 Гбайт на жорсткому диску. Оренда такого виділеного сервера обійдеться в 13 доларів на місяць, а якщо брати на цілий рік, ціна знизиться до 11.7 долара.

Для проектів з, так би мовити, середніми вимогами ідеальним варіантом може стати VPS на базі ОС Windows, який доповнений чотириядерним 64-бітним чипсетом, 8 Гбайт оперативної пам’яті та 100 Гбайт на «харді». Вартість – 40 доларів / місяць. На рік – 36 доларів.

А ось коли ваш інтернет-ресурс потребує максимальної кількості ресурсів, оптимальний вибір – WINDOWS-NVME-32 з 64-бітним восьмиядерним чипсетом, 32 Гбайт ОЗУ та 150 Гбайт ПЗУ (ціна помісячно – 74 долари, на рік – 66.6 долара). Ще класний варіант – LINUX-VPS-32 за 59 доларів / місяць (53.1 долара / рік). Параметри: 8-ядерний процесор, 32 Гбайт RAM та 250 Гбайт SDD-простору. Такого потенціалу більш ніж достатньо навіть для найвибагливіших проєктів.

Варто одразу ж відзначити, що тарифи в інших провайдерів помітно вищі, аніж в компанії Deltahost, а тому коли ви хочете запустити власний вебсайт максимально вигідно, даний орендодавець – розумне та рентабельне рішення для власників бізнесу. Крім того, компанія пропонує високоякісний сервіс, сучасне обладнання, клієнтську підтримку в режимі 24/7 та індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ