Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скільки коштують театральні вихідні у Львові?

Якою є мінімальна та максимальна вартість квитків до різних театрів Львова на 18-19 травня?

Фото: Depositphotos

Театр для дорослих

Найдешевше відвідати театр у Львові на цих вихідних можна за 80 грн. Таку ціну за один квиток, наприклад, пропонують у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької на непрем’єрну виставу “Дами і гусари”. Проте сидіти тоді доведеться на II балконі. Якщо ж ви забажаєте сидіти у партері, то такий квиток обійдеться вам максимум у 400 грн. 

Натомість найдорожчий квиток на ці вихідні у Заньківчан коштуватиме для глядача 590 грн. У цьому випадку йдеться про прем’єрну виставу “Буря”, яку вперше представлять цієї неділі, 19 травня, на сцені “Стрих”. 

Зазначимо, що така вартість квитка у Театрі імені Марії Заньковецької не є максимальною. За 990 грн глядачі можуть переглянути прем’єрний “майже біографічний, майже мюзикл” “Червона рута”.

В інших театрах у місті ситуація з цінами на квитки відрізняється. Наприклад, у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса вартість квитка на виставу за текстами Василя Стуса “Марко проклятий, або Східна легенда” становить 350 грн. Проте на іншу виставу на вихідних, а саме “Захара Беркута” знайти квитки вже неможливо.

А от до Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки мешканці та гості міста можуть сходити за 220-280 грн, при чому на прем’єрну виставу “Птахи”. Нагадаємо, що раніше Гал-інфо поспілкувалось з режисером цієї постановки Дмитром Захоженком про театральне мистецтво у часі війни. 


Вистави для дітей та юнацтва

Діапазон цін на вистави у Львівському академічному обласному театрі ляльок залежить від формату постановки. Дитячі вистави “Садок вишневий” або “Знайдена лялька” можна відвідати за 100-150 грн. А ось якщо ви прагнете, аби ваша дитина долучилась до інтерактивної постановки “Стук-грюк” у Театрі ляльок та взаємодіяла з акторами, то квиток на таке дійство коштуватиме 200 грн. 

Також для юних глядачів у місті ставлять постановки у Львівському академічному театрі “І люди, і ляльки”. 18 травня діти разом із батьками можуть відвідати виставу “Веселі ведмежата”, один квиток на яку коштує 80 грн. А 19 травня на юних глядачів чекає постановка “Одного разу в Африці”, відвідати яку можна за 100 грн.

У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва можна провести театральну неділю 19 травня. Адже у цей день передбачено три постановки для різної аудиторії. 

Дитячу виставу “Їжачок-ніндзя” можна ще переглянути, сидячи у ложах або на балконі за квитки вартістю від 90 до 110 грн. А от сімейна вистава “Джереґля. ВеснянОчки” про ритуали із закликання весни передбачає вільну посадку у залі за вхідний квиток за 250 грн. 

У репертуарі Першого театру на неділю також є вечірня вистава для старшої аудиторії - 16+. Моновиставу “Пес” за оповіданнями Олега Сенцова можна відвідати за 150-250 грн. 

Зазначимо, що перераховані ціни представлено за 1 квиток, але відвідини театру часто передбачають сімейний відпочинок або ж візит постановок із друзями або колегами. Тому якщо ви плануєте організувати родинний вечір або ж рандеву з коханою людиною у театрі, то слід враховувати, що вартість квитків буде вищою. А з післятеатральними відвідинами затишних кав’ярень Львова ціна таких мистецьких вихідних може досягати і понад 2000 грн. 

Для аналізу вартості квитків Гал-інфо використовувало офіційні сторінки театрів, а також онлайн-платформи з продажу квитків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ