Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Слабким місцем у Підберізцівській ОТГ є освіта

Підберізцівська ОТГ не змогла утворитися у повному складі. Причому у сільських радах, які не захотіли входити в об’єднану громаду, залишилось населення більше, ніж у радах, які утворили громаду. Втім, у Підберізцях проблеми з цього не роблять. Вони уже готуються будувати нове життя, ті ж, хто не захотів цього робити разом з ними, так чи інакше змушені будуть приєднатися до них. Щоправда, напевно, вже на інших умовах. Про це повідомив Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

Як розповів під час зустрічі із консультантами Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України голова Підберізцівської ОТГ Василь Коваль, у його громаді планують утворити 5 відділів, серед яких буде і економічний, який повинен заробляти для громади гроші. Кадри підбиратимуть поступово, по мірі потреби.

Слабким місцем у Підберізцівській ОТГ є освіта. Середня вартість навчання одного учня тут понад 15 000 грн, у той час коли по Україні це 12 000. У громаді це розуміють, тож планують вже найближчим часом вивчити ситуацію із навантаженням педагогів, кількістю технічного персоналу, наповнюваністю класів.

Так само швидко в ОТГ планують вирішувати і проблеми із закладами культури та медицини. Бюджет у цій громаді не такий вже і великий, тож, оптимізувавши видатки, тут планують попрацювати над збільшенням доходів. Адже люди, які підтримали утворення ОТГ, чекають від неї результату. І то якнайшвидше. Керівництво ОТГ це чудово розуміє.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ