Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Слідчі ДБР затримали посадовця управління Держпраці Львівщини

У межах системної роботи з розкриття корупційних злочинів посадовцями контролюючих органів, Державне бюро розслідувань викрило на Львівщині схему приховування порушень трудового законодавства та фальсифікації даних розслідувань смертельних випадків на виробництві.
Фото: ДБР

Слідчі Територіального управління ДБР у Львові затримали посадовця обласного головного управління Державної служби України з питань праці, який отримував гроші за не реагування на порушення трудового законодавства підприємцями. 

Слідство встановило, що інспектор систематично вимагав кошти від підприємців та компаній, які неналежно оформлювали трудові відносини з найманими працівниками.

В одному із таких випадків посадовець отримав від підприємців 400 доларів США, за які пообіцяв скласти акт про відсутність порушень трудового законодавства. 

ДБР затримало інспектора під час отримання неправомірної вигоди.

Під час обшуків у службових приміщеннях головного управління Держпраці у Львівській області слідчі ДБР вилучили документи, які підтверджують факти фальсифікації посадовцями даних спецрозслідувань нещасних випадків на виробництві зі смертельними наслідками.

Оперативники Бюро встановлюють коло осіб, причетних до корупційного механізму.

Проводяться першочергові слідчі дії, після завершення яких посадовцю буде оголошено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ