Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Словенія допоможе Львову досвідом будівництва сміттєпереробного заводу

Надзвичайний та Повноважний Посол Словенії в Україні запевнила, що готова до розширення співпраці в екологічних проектах, та запросила до обміну досвідом в питанні будівництва сміттєпереробних заводів, запросила відвідати м. Любляна, - прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Андрія Садового з Надзвичайним та Повноважним Послом Словенії в Україні Наташою Прах. Під час зустрічі обговорили теми співпраці Посольства з містом, а також підтримку ініціатив словенських фірм. Мер Львова подякував пані Посол за участь в Еко-форумі. 

«Для нас велика честь, що ви приїхали на Еко-форум. У нас хороша співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку, який погодився дати місту 35 млн євро на будівництво заводу та рекультивацію полігону. Зараз ми приступаємо до проекту по модернізації очисних споруд з польським екологічним фондом. Це важливі проекти для нас», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Ми знов приїхали до Львова. Ми є партнером львівського Еко-форуму, одна з наших словенських фірм. Активну співпрацю ми розпочали минулого року після Форуму, обидві сторони розцінюють її позитивно. Нам цікаві всі екологічні проекти. Ми зацікавлені у співпраці і бажаємо мати більш стратегічну співпрацю зі Львовом на довший час. Добре, що усі проекти зараз реалізовуються на основі тендеру, це важливо, щоб був ефективний результат», - розповіла Наташа Прах, Надзвичайний та Повноважний Посол Словенії в Україні.

Відтак, делегація зі Словенії запросила представників Львівської міської ради приїхати в м. Любляна для обміну досвідом, зокрема, у питанні будівництва сміттєпереробного заводу.

Також під час зустрічі сторони поспілкувались про перспективи розвитку авіасполучення між містами Словенії та Львовом.

«Львів – це справжнє центральноєвропейське місто», - додала Наташа Прах, Надзвичайний та Повноважний Посол Словенії в Україні.

Завтра на Еко-форуму фірми зі Словенії будуть презентувати свій досвід з будівництва сміттєпереробних заводів.

Також делегацію зацікавило проведення у Львові міжнародного фестивалю LvivMozArt і вшанування словенських військових.

Нагадаємо, під час останньої зустрічі міського голови Львова з Надзвичайним та Повноважним Послом Словенії в Україні, яка відбулась 22 лютого цього року, було обговорено співпрацю в напрямку поводження з ТПВ, а також проведення спільних культурних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ