Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Слуга народу" Бужанський пропонує скасувати мовний закон

Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський заявляє, що вніс до Верховної Ради законопроєкт про скасування закону про державну мову, прийнятий у 2019 році.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на допис Бужанського у Facebook.

"Друзі, вніс до парламенту законопроект про визнання Закону про Державну Мову таким, що втратив чинність. Про скасування закону про мову, якщо комусь зрозуміліше так".

"Ми всі прекрасно розуміємо, що нічого спільного з захистом і розвитком української мови, чинний закон не має. Що закон цей спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови. Що закон цей безпосередньо завдає шкоди нашій державі, виштовхуючи наших громадян з нашого інформаційного поля в чуже".

"Що цей закон вбиває і принижує нашу україномовну літературу, ставлячи її в неконкурентное положення і не даючи їй рости. Це закон для тих, хто не хоче бачити Україну сильною, сучасною, багатонаціональною державою".

Зазначимо, на сайті Верховної Ради поки немає повідомлень про цей законопроєкт.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 12 листопада відомий український історик Володимир В’ятрович отримав смс-повідомлення з погрозами від депутата "Слуги народу" Максима Бужанського. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ