Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Службовий роман. Чому люди закохуються у колег – пояснюють психологи

Робочі стосунки – весела річ. Якщо у вас регульований робочий день, з 10 до 17, ймовірно, ви проводите більше годин з колегами, ніж з друзями, сусідами і навіть другою половинкою.

Загалом, щоб стати з кимось найкращими друзями, потрібно провести разом 200 годин.

Не дивно, що багато людей-найкращих друзів є колегами або були ними.

Близько 17% людей також мають "робочу половинку", якій вони постійно пишуть, з якою говорять про стрес на роботі і навіть відпочивають.

За дослідженням ресурсу 22% людей зустрічають свого романтичного партнера саме на роботі.

Порівняйте: через онлайн зав'язуються 13% стосунків, через друзів – 18%.

"Більшість дорослих проводять мінімум 1 680 годин на рік в офісі, тому ймовірно, що ви проводите більше часу з колегами, ніж з усіма іншими", – розповідає CEO та співзасновник додатку з- психологічного добробуту Remente Девід Брюдо.

Працюючи в офісі, ви можете пізнати іншу людину так, як не змогли гортаючи любовний додаток на смартфоні чи профіль у соцмережі.

Коли ви працюєте з кимось щодня, бачите, як ця людина реагує на проблеми, як діє, коли на неї тиснуть, як співпрацює з іншими колегами.

Опитування 6 тисяч працівників у Великій Британії показало, що 2 з 3 людей зустрічалися б з колегою, тоді як решта третина ніколи про таке не мріяли.

Головна причина: вони не думали, що можна поєднувати романтику та роботу.

Серед багатьох людей є достатньо упереджень про те, що не варто зав'язувати стосунків на роботі.

Напевно, тому 76% опитаних сказали, що тримали б стосунки з колегою у таємниці.

Це довготривале правило, що ви не повинні зустрічатись з колегою. Причин багато: ризик втратити роботу, дискомфорт під час дня, або драма в стосунках, яка може зашкодити професійній репутації.

Знаючи це, якщо стосунки не спрацюють, це може призвести до ганьби чи емоційних втрат і ваших і колеги, з яким ви були разом.

Є й інша причина. Близько 60% опитаних сказали, що відчували тиск і їм було важче діяти професійно, коли мали стосунки на роботі.

51% сказали, що хвилювалися через плітки.

Кожен третій розповів, що відчував осуд з боку колег через свої стосунки, кожному шостому було весело, і кожного десятого навіть дискримінували через роман в офісі.

Опитування також показало, що жінка, яка зустрічається з менеджером, ймовірніше здобуде кар'єрне підвищення, ніж навпаки: коли менеджером є жінка.

УП-життя

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ